Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.
“Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας”, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
“Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί”, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση των ουκραντικών στρατιωτικών υποδομών και αεροπορικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός.
Επίσης, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε πληροφορίες από ξένα ΜΜΕ που έκαναν λόγο για κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους που πετούσε πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.