
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι το Κίεβο θα πέσει σε 96 ώρες
Και ενώ η Ρωσία σφυροκοπεί όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, μια εκτίμηση τριών αμερικανών αξιωματούχων δεν είναι καθόλου ευοίωνη για τις Ουκρανικές δυνάμεις.
Οι τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο Newsweek και είπαν πως μέσα σε 96 ώρες οι Ρώσοι θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Κίεβο. Οι Ουκρανοί – λένε οι αξιωματούχοι- δεν μπορούν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην πρωτεύουσα η οποία ήδη πολιορκείται από ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν πως στόχος της Μόσχας στο Κίεβο είναι να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν ή αλλιώς να τις καταστρέψει. Μάλιστα λένε πως όταν πέσει η πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα θα πέσει και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη ενός ανώτερου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Ρωσίας. Ο ίδιος είπε στο Newsweek: «Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες»
Το πιστεύουν και οι Ουκρανοί;
Πάντως και κάποιοι Ουκρανοί δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του πολέμου με τη Ρωσία. Πηγή κοντά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να πέσει σε 96 ώρες, αλλά τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζελίνσκι θα καταρρεύσει.
- ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για παρατηρητήριο τιμών των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων – «Οργανώνει αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση»
- Ο Έλον Μασκ είναι πρωτοπόρος της ΑΙ, πολύ πλούσιος και πολύ ισχυρός – Πρέπει να τον φοβόμαστε;
- Σιδηρόδρομος: Εκτός τροχιάς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το ETCS – 3,5 χρόνια μετά τα Τέμπη εκτός λειτουργίας
- ΠΑΣΟΚ: Πέμπτο «χτύπημα» στις «άγνωστες πτυχές του Ελλάδα 2.0»
- H άγνωστη μπουτίκ του Παρισιού που ψωνίζουν Τζάρβις Κόκερ και Άλεξ Τέρνερ – Ούτε διαφημίσεις, ούτε εκπτώσεις
- Γαλλία – Ελλάδα 66-65: Ήττα σε «νεκρό» χρόνο για την Εφήβων και τρίτη θέση στο Group A





