Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Θα πληρώσει ο Πούτιν - Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Θα πληρώσει ο Πούτιν – Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν ανέφερε τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στον Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Μπάιντεν στο νέο διάγγελμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε αρχικά στους ρωσικούς ισχυρισμούς για τον κίνδυνο που διέτρεχε από το Κίεβο η Μόσχα. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν απλώς πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία.

  • Περιορισμός της δυνατότητας της Ρωσίας να δραστηριοποιείται σε δολάρια, ευρώ, λίρες και γιεν για να είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.
  • Να σταματήσει η δυνατότητα χρηματοδότησης και ανάπτυξης του ρωσικού στρατού.
  • Να εξασθενήσουν την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται στην οικονομία υψηλής τεχνολογίας του 21ου αιώνα.
  • Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες που συνολικά κατέχουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί βουλευτές καλούν τον Ζελένσκι να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν

«Συμπιέζουμε τις δυνατότητες της Ρωσίας σε κάποιους στρατηγικούς τομείς. Θα μπλοκάρουμε το πρόγραμμα αεροναυπηγικής της Ρωσίας, βάζοντας περιορισμούς στην εξαγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Μπάιντεν που πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τους συμμάχους της στην Ανατολή.

Θα στηρίξουμε τις νατοϊκές δυνάμεις στην Ευρώπη

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα πάνε στην Ευρώπη να στηρίξουν την Ουκρανία αλλά θα πάνε στις νατοϊκές χώρες για να τις υπερασπιστούν.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες και θα τηρήσουν τη σύμβαση του ΝΑΤΟ που αναφέρει ότι επίθεση εναντίον ενός μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων. Ήδη έχουμε αναπτύξει στρατεύματα στις Βαλτικές Δημοκρατίες και θα εξασφαλίσουμε ένα μοντέλο άμυνας. Θα προσθέσουμε δυνάμεις στη Γερμανία και προτεραιότητα είναι να φτιαχτεί μία ισχυρή νατοϊκή άμυνα στην Ευρώπη.

Αναφορικά με το «πάγωμα» του Nord Stream 2 θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε οι σύμμαχοί μας ούτε οι ΗΠΑ, σημείωσε ο Μπάιντεν.

«Ακόμα, πρόσθεσε, δουλεύουμε με το υπουργείο Εσωτερικών για να ασφαλίσουμε τον κυβερνοχώρο μας», σημείωσε.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι οι επεμβάσεις αυτές καταλήγουν σε εμφυλίους πολέμους». Δήλωσε ακόμα ότι οι Ουκρανοί μετά από 30 χρόνια έχουν αποδείξει ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να πάρει πίσω τη χώρα τους.

«Ο Πούτιν προκάλεσε έναν πόλεμο χωρίς κανέναν λόγο. Η εισβολή αυτή αντιτίθεται σε κάθε τι που υπερασπιζόμαστε και θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα στοιχίσει πολλά στη Ρωσία», ανέφερε στο τέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024