Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα επωφεληθείτε από τα προνομιακά επιχειρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυοδοσίας

Πώς θα επωφεληθείτε από τα προνομιακά επιχειρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυοδοσίας

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η πραγματική «Εγγύηση για το Μέλλον» της χώρας

Η διάθεση των νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund (EGF) έχει ξεκινήσει, και η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αναμένεται θερμή, καθώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους προσφέρει μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι στην ανάκαμψη από την πανδημία.

Πιστή στην πεποίθησή της ότι η στήριξη των επιχειρήσεων είναι εθνική υπόθεση, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να υποστηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα μέσα από το «Εγγύηση για το Μέλλον», ένα σύνολο προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού €2,1 δισ., σχεδιασμένων για να παρέχουν χρηματοδοτήσεις με την εγγύηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών φορέων. Μέσα από τη χρηματοδότηση στέρεων επενδυτικών σχεδίων, φιλοδοξία της τράπεζας είναι να συμβάλλει στην επιτάχυνση του οικονομικού μετασχηματισμού και την ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής των επιχειρήσεων, προκειμένου εκείνες να βάλουν τα θεμέλια της υγιούς ανάπτυξης και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα

Ειδικά σχεδιασμένα για πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, όμως είναι σαφές ότι θα ήταν κατά τα άλλα βιώσιμες και θα είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν μακροπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του EFG καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, δίνοντάς τους την ώθηση που έχουν ανάγκη για να υπερπηδήσουν τα τρέχοντα εμπόδια.

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα παρέχει σε αυτό το πλαίσιο μια σειρά από σημαντικά εργαλεία, όπως χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα πάγια, καθώς και για κεφάλαιο κίνησης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ή ανακυκλούμενο, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους, μέσω χρηματοδοτήσεων με τη μορφή δανείων, αλλά και ορίων κεφαλαίου κίνησης και ομολογιακών δανείων.

Με ποιον τρόπο ωφελούνται οι επιχειρήσεις

Τα εγγυοδοτικά προγράμματα προβλέπουν μια σειρά από οφέλη, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τον κύκλο εργασιών ή τον αριθμό των εργαζομένων της εκάστοτε επιχείρησης, και στα οποία περιλαμβάνονται:

  • Ποσοστό Εγγύησης από 50% έως 75% επί του ποσού δανείου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund (EGF).
  • Χρηματοδότηση ποσού μέχρι €20 εκατ. για μεγάλες επιχειρήσεις και μέχρι €5 εκατ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Προνομιακό επιτόκιο, λόγω της εγγύησης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για τις μικρομεσαίες.
  • Διάρκεια έως 10 χρόνια, με δυνατότητα περιόδου χάριτος και ευελιξία στο σχεδιασμό αποπληρωμής.

Τι πρέπει να κάνετε

Προκειμένου να συμπεριληφθείτε στα εγγυοδοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, που θα συνεχίσουν να διατίθενται έως και τις 30 Ιουνίου ή μέχρι και την εξάντληση των διαθέσιμων κεφαλαίων, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιο από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν σε αυτά.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την Εθνική Τράπεζα, έχετε την ευκαιρία να λάβετε εξατομικευμένη συμβουλευτική από τον υπεύθυνο Relationship Manager, που θα σας προτείνει λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ και για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις εδώ, ενώ ένα ραντεβού στην Εθνική Τράπεζα είναι βέβαιο ότι θα λύσει τις όποιες απορίες σας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024