Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια παιδική χαρά... αυστηρώς ακατάλληλη για τα παιδιά

Μια παιδική χαρά… αυστηρώς ακατάλληλη για τα παιδιά

Η περιπέτεια σε ένα μικρό χωριό της περιφέρειας

Αγωνία για την υγεία των παιδιών τους εκφράζουν με συνεχείς εκκλήσεις στη δημοτική αρχή, κάτοικοι του χωριού Μαχαιράς Αιτωλοακαρνανίας.

Ο λόγος; Μια ακατάλληλη παιδική χαρά η οποία αν δεν ανακατασκευαστεί είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ανεπιθύμητα ατυχήματα.

Ο Σύλλογος Μαχαιριωτών έχει κάνει υπομνήματα και πλέον έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι η παιδική χαρά θα μεταφερθεί αλλού και θα κατασκευαστεί μια νέα εντός του έτους και το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια που απαιτούνται για το συγκεκριμένο έργο και ότι εντός του έτους και μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η αντικατάστασή της σε νέο ασφαλές σημείο, καθώς και η ανάπλαση του χώρου που καταλάμβανε, με συνέχιση της πλακόστρωσης και δενδροφύτευση ώστε να υπάρχει ομοιομορφία με την υπόλοιπη πλατεία.

Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και οι υποσχέσεις έμεναν στα χαρτιά. Ο Σύλλογος διαπίστωσε ότι το 2020, ότι είχαν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και δεν ήταν στα επιλέξιμα χωριά που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα που αναβάθμιζε τις παιδικές χαρές.

Αμέσως ο Σύλλογος αντέδρασε προφορικά και με γραπτό λόγο και έστειλε υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου (Αρ. Πρωτ. 7434/21.09.2020) ζήτησε την ένταξή μας στο πρόγραμμα, καταδεικνύοντας το μεγάλο της πρόβλημα.

Το γραφειοκρατικό όμως σύστημα άφησε εκτός προγράμματος αντικατάστασης που έπρεπε και όχι αναβάθμισης, παρόλη την αχρηστία λόγω της παλαιότητάς της, που την έκρινε έτσι και αλλιώς ακατάλληλη και εκτός προδιαγραφών ασφαλείας, γιατί λέει …. δεν είχε υποβληθεί αίτηση… κλπ.

Για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος επανήλθε με νέο υπόμνημα (Αρ. Πρωτ. 2602/15.04.2021) προς την Δημοτική Αρχή όπου πρωταρχικό θέμα πάλι, μαζί με μια σειρά και άλλων θεμάτων που αφορούσαν στις συνθήκες καλυτέρευσης και βελτίωσης της διαβίωσης των κατοίκων, να είναι πάλι η παιδική χαρά διότι η κατάστασή της δυστυχώς χειροτέρευε.

Ο Σύλλογος στις 30.11.2021 με αναφορά – καταγγελία (Αρ. Πρωτ. 11396/30.11.2021), προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, έθεσε το σοβαρότατο θέμα, παρακινώντας τον να κινήσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται προς αντιμετώπιση του, που αφορά το εγκαταλελειμμένο κτίσμα, ερείπιο πλέον, και βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία μας, επί της δημόσιας οδού, στο οποίο από χρόνια έχει καταρρεύσει η κεραμοσκεπή του, έχει διαβρωθεί η τοιχοποιία του σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αποσπώνται τμήματά της και να καταλήγουν στον δρόμο, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους πεζούς όσο και για τα τροχοφόρα που κινούνται στο δημόσιο δρόμο και μην ξεχνάμε ότι διέρχονται βαριά οχήματα από και προς το Λιμάνι του Αστακού.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024