
Άντονι Μπλίνκεν: Ακυρώνεται η συνάντησή μου με τον Λαβρόφ, δεδομένων των εξελίξεων
Οι δύο ΥΠΕΞ είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν, πριν ο Πούτιν προβεί στις κινήσεις που έθεσαν ολόκληρη τη Δύση απέναντί του
Ακυρώνεται η συνάντηση των ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενεύη, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Russian Today.
Την είδηση επιβεβαίωσε και το CNN, μεταδίδοντας τη δήλωση του Άντονι Μπλίνκεν:
«Τώρα που βλέπουμε πως η εισβολή έχει αρχίσει και η Ρωσία έκανε ξεκάθαρο ότι απορρίπτει τη διπλωματία, δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνάντηση, επί του παρόντος. Συνομίλησα με όλους τους συμμάχους και εταίρους μας – όλοι συμφωνούν».
Η πρόσκληση
Δύο ημέρες πριν, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι παραμένει στην ημερησία διάταξη μια συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
«Προσέγγισα τον ρώσο ομόλογό μου, υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, για να του απευθύνω έκκληση να συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη. Το σχέδιο παραμένει το ίδιο, εκτός αν η Ρωσία εισβάλλει στο μεταξύ», έλεγε ο Μπλίνκεν την Κυριακή.
- Η μεγάλη των ταλέντων φυγή: Πώς τα πανεπιστήμια χάνουν τη μάχη της καινοτομίας
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τη συσκευασμένη «φέτα Βυτίνας» λόγω μόλυνσης με λιστέρια
- Τσουκαλάς στον Π. Μαρινάκη: Αδιανόητο να μιλάτε για τοξικότητα – Ο Μητσοτάκηςείναι ο αρχιτέκτονας της τοξικότητας
- Ουγγαρία: Να ορκιστεί την ημέρα της συνεδρίασης της νέας Βουλής θέλει ο Μαγιάρ και ζητά τα «παγωμένα» κονδύλια από ΕΕ
- Συνεχίζει να πρωτοπορεί η Bundesliga: Παίκτρια της Μπάγερν έγινε σκάουτερ στην ομάδα ανδρών
- Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Στο νοσοκομείο από τα τέλη Μαρτίου – Τι συνέβη με την υγεία της



