Ενισχύσεις: Υπεγράφη η ΚΥΑ για κλημεντίνη, επίσπορη και βιομηχανική πατάτα
Οι όροι επιλεξιμότητας και το ύψος της ενίσχυσης.
Στα 70 ευρώ/στρέμμα για την κλημεντίνη, στα 205 ευρώ/στρέμμα για την επίσπορη πατάτα και 83,92 ευρώ/στρέμμα καθορίστηκε η κρατική ενίσχυση στους παραγωγούς, με την υπογραφή ΚΥΑ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη.
Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της απόφασης είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μεταξύ άλλων πληρούν τους παρακάτω όρους επιλεξιμότητας:
– Για τους παραγωγούς επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας όσοι έχουν ασφαλίσει την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ για το έτος 2020.
– Για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη όσοι έχουν υποβάλλει Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2020 και διαθέτουν τουλάχιστον ένα στρέμμα εκμετάλλευσης. Από την ενίσχυση εξαιρούνται τα νεαρά δένδρα μέχρι τεσσάρων ετών.
Ύψος ενίσχυσης
– Για τους παραγωγούς επίσπορης πατάτας 205 ευρώ ανά στρέμμα και για την βιομηχανική πατάτα 83,92 ευρώ ανά στρέμμα.
– Για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.
Για το έτος 2022 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 4.763.650 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα διατεθούν κατ΄ ανώτατο όριο, 1.398.256 ευρώ για την ενίσχυση επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας, και 3.365.460 ευρώ τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη.
Για την καταβολή των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα που οι δικαιούχοι θα καταθέσουν αιτήσεις.
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442