Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Φως στο μυστήριο του θρίλερ της Πάτρας αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξετυλιχτεί το κουβάρι του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς αναμένονται από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις εικοσιπέντε γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ιδιωτών στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Πάτρας.

Ειδικότερα την Τρίτη (22.02.2022) ή την Τετάρτη (23.02.2022) πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να αποκαλύψουν την αιτία του ανεξήγητου – μέχρι τώρα – θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας απ’ την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών αδελφών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι ετών και εννέα χρόνων.

Σε συνέντευξή του ο πατέρας, μιλώντας για το θάνατο του πρώτου παιδιού, της μικρής Μαλένας, είπε ότι οι γιατροί τού είχαν πει ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 37 χρόνια. Για το δεύτερο κορίτσι η πάθηση που είχε ήταν η μοναδική στην Ελλάδα.

Τι δηλώνουν έμπειροι αστυνομικοί

Τη δική τους οπτική στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνουν δύο πάρα πολύ έμπειροι αστυνομικοί, και συγκεκριμένα δύο πρώην διοικητές της Ασφάλειας Πατρών. Τα όσα έχουν συμβεί στην Πάτρα έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, και όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα των ερευνών για να φανεί τι έφταιξε και τα τρία αδέρφια έφυγαν από τη ζωή.

Ο αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Δρακόπουλος μιλώντας στο pelop.gr, έδωσε έμφαση στις πιθανότητες να λυθεί πλήρως το «μυστήριο» των τριών θανάτων: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε επαρκείς απαντήσεις και δεν θα μείνει τίποτα ανεξιχνίαστο. Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι οι ιατροδικαστές και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βλέπουν την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το κορυφαίο στοίχημα τους στα ιατροδικαστικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας».

Ακολούθως, ο κ. Δρακόπουλος προχώρησε σε μια κρίσιμη εκτίμηση: «Καλά κάνουν οι υπηρεσίες και συνιστούν να είναι οι πάντες επιφυλακτικοί και να αποφεύγονται διαρροές, παραπληροφόρηση και συγκεχυμένες αιτιάσεις γύρω από την υπόθεση. Οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και μάλιστα από »ειδήμονες» οι οποίοι δεν χειρίζονται τις έρευνες, είναι ανούσιες, περιττές και δεν συντρέχει λόγος να εξάπτεται η φαντασία της κοινής γνώμης, να διαμορφώνεται κλίμα και με αυτόκλητους »Εισαγγελείς» να περισσεύουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα ακόμη βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η υπόθεση δεν έχει θύτες και κατηγορούμενους. Μόνο θύματα έχει τρία αθώα πλάσματα. Πιστεύω, πάντως, ακράδαντα ότι οι έρευνες (οφείλουν να) έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση…»

Οι αστυνομικές αρχές περιμένουν τις καταθέσεις των ειδικών, γιατρών και άλλων, ενώ παράλληλα αναλύουν βήμα-βήμα τα όσα υποστήριξαν οι γονείς των κοριτσών στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη

Ολοκληρώνοντας, ο Χρήστος Δρακόπουλος σχολιάζει την τηλεοπτική εμφάνιση του ζεύγους Δασκαλάκη: «Ο καθείς κάνει τις επιλογές του όσον αφορά τη διαχείριση των ψυχικών και πολλών άλλων τραυματικών συνεπειών ενός δράματος, που στην προκείμενη υπόθεση είναι τριπλό, βασανιστικό και ανείπωτο».

«Έχουν το τρόπο»

Από την δική του πλευρά, ο υποστράτηγος ε.α. και πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος υποστηρίζει:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τους τρεις θανάτους, τότε ο νους αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορεί να καθυστερήσει ένα ατράνταχτο πόρισμα, αλλά όσος χρόνος κι αν χρειασθεί, το «μυστήριο», θα λυθεί. Έχουν τους τρόπους και τα μέσα οι ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές να «ομολογηθεί» από τις έρευνες τους ή πλήρης αλήθεια, για τους λόγους που τρία αθώα αγγελούδια βρίσκονται στον τάφο».

Ακολούθως, ο κ. Νταβλούρος επισημαίνει: «Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση, που ανάλογη δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία των παγκόσμιων αστυνομικών και εγκληματολογικών χρονικών. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποφεύγονται εικασίες και να υιοθετούνται αβασάνιστα διάφορες απόψεις.

Θέλω, πάντως, στο σημείο αυτό να παραδεχθώ ότι η κοινωνία επέδειξε πιο έγκαιρα τα αντανακλαστικά της σε αντίθεση, με τις Αρχές που μάλλον καθυστερημένα αντέδρασαν, μέχρις ότου τελικά δοθεί η παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024