Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τους ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών - Η σκυτάλη του θανάτου

Πάτρα: Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τους ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών – Η σκυτάλη του θανάτου

Νέα ερωτήματα προκαλούνται από τους ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή σε μία τριετία στην Πάτρα.

Η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Το κεντρικό ερώτημα παραμένει: είναι αυτή η οικογένεια θύμα μιας τραγικής σύμπτωσης ή υπάρχει κάτι πιο «σκοτεινό» για τους θανάτους των τριών παιδιών;

Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ένας κύκλος περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών προκειμένου να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

«Κανένα σημαντικό πρόβλημα υγείας»

«Τα τρία κορίτσια δεν είχαν κανένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που να δικαιολογείται ο θάνατός τους, και μάλιστα μέσα σε περίπου 33 μήνες κι ενώ είναι σε εντελώς διαφορετικές ηλικίες.

Μάλιστα, πριν εισέλθουν σε αυτή τη «μαύρη περίοδο» που συμπίπτει και με μια ενδοοικογενειακή αναστάτωση, δεν είχαν οποιοδήποτε ζήτημα με την υγεία τους. Σαν να δίνει το ένα στο άλλο τη σκυτάλη της… κατάρρευσης της υγείας τους, σε ένα τρομακτικό παράδοξο», σημειώνει σε αναφορά του ένας από τους πιο σημαντικούς καρδιοχειρουργούς που γνωρίζουν την υπόθεση θανάτου, όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Την ίδια ώρα νέα ερωτήματα προκύπτουν από τον ιατρικό φάκελο της μικρής Μαλένας, στα περιεχόμενα του οποίου στηρίζεται ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΠΑΜ». «Είτε αυτή η οικογένεια κέρδισε ένα «μαύρο» Τζόκερ, Πρότο και Λόττο στο ίδιο δελτίο, είτε κάτι διαφορετικό έχει συμβεί. Και σε αυτό το μυστήριο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε…».

Αυτή είναι η τοποθέτηση ανώτατων δικαστικών και αστυνομικών πηγών που επικαλείται η ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι εισαγγελικές Αρχές φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένες από άλλες λεπτομέρειες οι οποίες έχουν εισφερθεί μέσω άτυπης, μέχρι στιγμής, ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο τον οποίο διεξήχθησαν σε πρώτο χρόνο, οι ιατροδικαστικές και κυρίως οι τοξικολογικές εξετάσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν «τυπικές» και άστοχες, καθώς δεν ψάχτηκαν όλες οι ουσίες.

Η περίπτωση της Μαλένας

Μιλούν συγκεκριμένα για τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας, η οποία κατέληξε το 2019 μέσα στο «Παίδων». Από την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε βλάβη στο ήπαρ (εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση), που από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα ερμηνεύθηκε ως ηπατική ανεπάρκεια.

Όμως, τόσο η κλινική εικόνα όσο και ο πλήρης ιατρικός φάκελος που η εφημερίδα έχει στα χέρια της, δεν δικαιολογούν την τραγική κατάληξη.

Τα 9+1 ερωτήματα

Στο ίδιο ρεπορτάζ με βάση τον ιατρικό φάκελο, παρουσιάζονται 9+1 ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν μέσω της έρευνας οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές.

  • Εάν στη Μαλένα υπήρξε σωστή διάγνωση, καθώς και εάν δεν κατέληξε από χρόνια, αλλά οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.
  • Τι ακριβώς αναζήτησαν οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.
  • Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια ή έχει γίνει λάθος στη διάγνωση.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.
  • Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του πλήρους ελέγχου (τοξικολογικών και ιστολογικών) εξετάσεων στην Τζωρτζίνα.

Χρειάζεται κοινή διάγνωση

  • Όπως λένε πρέπει να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση και για τα τρία παιδιά.
  • Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της. Όπως λένε πρέπει να παραληφθεί από τις Αρχές για να εξεταστούν τα δεδομένα.
  • Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν τουλάχιστον για τρεις μήνες και τα αίτια του επεισοδίου δεν μπορεί να μη διαγνώστηκαν από το Ωνάσειο.
  • Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, άποψη η οποία δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγινε σε εκείνη και στον άνδρα της και τα οποία βγήκαν καθαρά.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024