Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Σοκάρει την Μπολόνια μακάβρια ανακάλυψη

Ιταλία: Σοκάρει την Μπολόνια μακάβρια ανακάλυψη

Ο παλιατζής ισχυρίστηκε ότι ιδιοκτήτης εταιρείας τον φώναξε και του είπε να μετάξει κάπου τα βαρέλια.

Μια μακάβρια ανακάλυψη σοκάρει την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια. Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ένας παλιατζής προσκλήθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή του Granarolo για να αποσύρει διάφορα σίδερα αλλά και περίπου 40 κίτρινα βαρέλια.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, και τον δημοσιογράφο Κρίστιαν Μαυρή, ο παλιατζής ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του είπε να τα “πετάξει κάπου” (αν και η αρχική εκδοχή, σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ, ήταν “να τα πετάξει σε κάποιο χωράφι”).

Η μακάβρια εικόνα

Όταν ο παλιατζής άνοιξε ένα βαρέλι, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μακάβρια εικόνα: ένα πράσινο υγρό μέσα στο οποίο επέπλεαν νεκρά έμβρυα και ανθρώπινα λείψανα. Το ίδιο περιεχόμενο βρέθηκε και στα υπόλοιπα βαρέλια, τα οποία φέρουν το σύμβολο των ειδικών βιολογικών απορριμμάτων στο πλάι τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Κινητή Αστυνομική Διεύθυνση, με το συντονισμό της τοπικής Εισαγγελίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Resto del Carlino, η έρευνα πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα.

Το πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο αυτές τις ώρες, φαίνεται πως τα βαρέλια – και επομένως, τα έμβρυα – προέρχονται από μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανατομίας και επομένως να αποτελούσαν αντικείμενο μελέτης και έρευνας. Πριν από λίγα χρόνια, έγινε ανακαίνιση των πανεπιστημιακών χώρων και τα βαρέλια μεταφέρθηκαν στην αποθήκη, οπου και βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Ερευνες

Η Εισαγγελία της Μπολόνια διέταξε την προσωρινή κατάσχεση των βαρελιών. Μέχρι στιγμής ερευνάται το έγκλημα της παράνομης επεξεργασίας ειδικών απορριμμάτων κατά του ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος υποστηρίζει πως τα βαρέλια του τα είχαν εμπιστευτεί από ένα μουσείο (όμως προτίμησε να μην αποκαλύψει πιο) και παράλληλα αρνήθηκε πως έδωσε εντολή στον παλιατζή να πετάξει τα βαρέλια με το περιεχόμενό τους.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024