Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση 11χρονης στο Λασίθι: Οι ανώνυμες καταγγελίες και οι δύσκολες στιγμές από τις πρώτες μέρες της ζωής της

Κακοποίηση 11χρονης στο Λασίθι: Οι ανώνυμες καταγγελίες και οι δύσκολες στιγμές από τις πρώτες μέρες της ζωής της

Η μητέρα της έπεφτε σε κώμα από ναρκωτικά από τις πρώτες μέρες της γέννησής της

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τις συνθήκες διαβίωσης του 11χρονου κοριτσιού στο Λασίθι, που την κακοποιούσε σεξουαλικά ο 58χρονο θείος της.

Η κοινωνική έρευνα που είχε διενεργηθεί ως προς την καταλληλότητα των συνθηκών υπό τις οποίες μεγάλωνε κοντά στον ανάδοχο πατέρα και θείο της η 11χρονη από το Λασίθι, που πριν μερικές ημέρες αποκάλυψε στη δασκάλα φυσικής αγωγής ότι κακοποιείται σωματικά και σεξουαλικά από τον άνθρωπο που ανέλαβε να τη μεγαλώσει από δώδεκα ημερών μωρό, συγκλονίζει.

«Επειδή δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από την συμπεριφορά του ανάδοχου πατέρα υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν, πιστεύουμε ότι χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης για να εκτιμηθούν τα παραπάνω» αποφαίνεται, κατά πληροφορίες, η έκθεση κοινωνικής έρευνας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, αναφέρεται ότι όσο ο 58χρονος θείος ήταν μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά τους και ζούσαν όλοι μαζί ως οικογένεια, το περιβάλλον, παρά τις δυσκολίες, ήταν κατάλληλο για το κοριτσάκι, το οποίο άλλωστε μεγάλωνε μαζί τους από μωρό.

Η κοινωνική έρευνα συνεχίστηκε με επισκέψεις μέσα στην επόμενη διετία ώστε να διαπιστωθεί πώς εξελισσόταν η κατάσταση. Αναφέρεται ότι τα πράγματα άλλαξαν μετά το διαζύγιο του 58χρονου οπότε και υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε ένα μικρό παράπηγμα στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε και εκεί έμενε με το κοριτσάκι.

Το 2019 έφθασαν στην υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες, έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και του επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Δεν είχε φίλους και «έπαιζει μαζί της ο θείος»

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε μέσα στο κατάλυμα.. Δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες… Κάποιες φορές έπαιζε μαζί της ο θείος.

Περιγράφεται ότι σε μία επίσκεψη της υπηρεσίας, είδαν το κοριτσάκι να επιστρέφει μόνο από το σχολείο με το λεωφορείο.

«Έδειχνε χαρούμενη, αγκάλιασε και φίλησε γλυκά τον πατέρα της, δείχνοντάς του τα επιτεύγματα της ημέρας στο σχολείο της».

Στους κοινωνικούς λειτουργούς είχε διαφανεί ότι μεταξύ του θείου και της ανήλικης είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση στοργής, ωστόσο το παιδί, όπως σημείωναν οι αρμόδιοι, «μεγαλώνει σε ένα χώρο χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα που δεν έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει ψυχοκοινωνική και συναισθηματική κάλυψη. Η μόνη σταθερή σχέση που έχει η ανήλικη είναι με το θείο της και ανάδοχο πατέρα και τη γιαγιά της».

Η κοινωνική υπηρεσία θεωρεί ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιάζεται και αγαπάει την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδεικνύει ως επιβεβλημένο να υπάρξει και ψυχιατρική εκτίμηση του προφίλ του, όπως αναφέραμε και στην αρχή.

Μωρό 12 ημερών δίπλα σε μία μητέρα σε κώμα

Είναι συγκλονιστικό ότι το κοριτσάκι ήταν μόλις 12 ημερών όταν η γιαγιά επισκέφθηκε το σπίτι του γιου και της νύφης της για να δει το νεογέννητο. Βρήκε τη μητέρα του σε κώμα από τη χρήση ναρκωτικών και το μωρό μονάχο του, εκτεθειμένο σε κίνδυνο. Τότε ήταν που το πήρε από το σπίτι τους και το μετέφερε στο σπίτι του άλλου γιου της και αναδόχου της μικρής.

Ο 58χρονος, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε χθες προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Πριν την απολογία του, στην αρμόδια ανακριτική Αρχή κατέθεσε το παιδί καθώς και εκπαιδευτικοί από το σχολείο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024