Ο Μάικλ Κάρπεντερ, αμερικανός πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, δήλωσε σε ανακοίνωσή του σε συνάντηση του OSCE ότι ο αριθμός μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα τέλη του περασμένου μήνα.
«Εκτιμούμε ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει συγκεντρώσει περίπου 169.000 – 190.000 στρατιώτες μέσα και γύρω από την Ουκρανίασε σύγκριση με τους περίπου 100.000 στις 30 Ιανουαρίου».
Λέγοντας «μέσα και γύρω από την Ουκρανία», ο Κάρπεντερ πιθανότατα αναφέρεται στις ελεγχόμενες από ρωσόφιλους αντάρτες περιοχές των ανατολικών.
Επιπλέον πρόσθεσε: «Πρόκειται για την μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής