ΗΠΑ: Χάος από τη σφοδρή κακοκαιρία – Χιόνια και καταιγίδες
Χάος προκαλεί στις ΗΠΑ η σφοδρή κακοκαιρία.
Ισχυρή καταιγίδα σαρώνει σχεδόν τη μισή επικράτεια των ΗΠΑ (κεντρικές και ανατολικές πολιτείες), με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για σφοδρές χιονοπτώσεις, κεραυνούς ακόμη και ανεμοστρόβιλους σε ορισμένες περιοχές.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, για ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας από τη δυτική Οκλαχόμα μέχρι το βόρειο Μέιν.
Χιονοπτώσεις και καταιγίδες
Χιονοπτώσεις προβλέπονταν σε περιοχές από την Οκλαχόμα μέχρι το Μίσιγκαν και πιο βορειοανατολικά, ενώ καταιγίδες με κεραυνούς απειλούν τον Μισισιπή και το Τενεσί μέχρι το Οχάιο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Ακυρώθηκαν περίπου 200 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγου και άλλες 270 στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ. Συνολικά περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com
Ανεμοστρόβιλοι
Χαλαζοπτώσεις και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι ενδέχεται να σημειωθούν σε Μισισιπή, Τενεσί, Αλαμπάμα και Αρκάνσας. Στις περιοχές αυτές αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, ικανές να προκαλέσουν πλημμύρες.
Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 80 χλμ/ώρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στις συγκοινωνίες από τον αμερικανικό νότο μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο. Η ένταση των ανέμων μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 100 χλμ/ώρα στις νότιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, προειδοποιούν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442