Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τάκης Θεοδωρικάκος: Όσα ανέφερε ο Σοϊλού για την Ελλάδα και τους τρομοκράτες είναι μυθεύματα - Να ανακαλέσει

Τάκης Θεοδωρικάκος: Όσα ανέφερε ο Σοϊλού για την Ελλάδα και τους τρομοκράτες είναι μυθεύματα – Να ανακαλέσει

Ο τούρκος ΥΠΕΣ είχε αναφερθεί στον καταυλισμό του Λαυρίου, ισχυριζόμενος πως «έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK»

«Μυθεύματα», που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τα «τρομο-σενάρια» του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σοϊλού, περί ανοχής και υπόθαλψης τρομοκρατών από την Ελλάδα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Θεωδορικάκος, αφού τονίζει πως «τα μυθεύματα» Σοϊλού «προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», καλεί τον τούρκο ΥΠΕΣ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Τι είχε υποστηρίξει ο Σοϊλού

Για ανοχή και… υπόθαλψη τρομοκρατών κατηγορεί πλέον η Τουρκία την Ελλάδα, έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στον καταυλισμό του Λαυρίου, δηλώνοντας:

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024