Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα ότι ανέχεται και υποθάλπει την τρομοκρατία

Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα ότι ανέχεται και υποθάλπει την τρομοκρατία

Δεν δίστασε να μιλήσει και για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα

Για ανοχή και… υπόθαλψη τρομοκρατών κατηγορεί πλέον η Τουρκία την Ελλάδα, έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στον καταυλισμό του Λαυρίου, δηλώνοντας:

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τουρκικό ντου στο Αιγαίο με 22 μαχητικά αεροσκάφη

Παράλληλα, μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκε την Πέμπτη σε όλο το εύρος του Αιγαίου από 22 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων 10 έφεραν όπλα, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, ενώ σε επτά περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους απο τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στρατηγική αμφισβήτησης

Τη στρατηγική της γύρω από την απειλή της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με πρόσχημα τη στρατιωτικοποίησή τους, χτίζει μεθοδικά η Τουρκία, με τον Ερντογάν να προκαλεί διπλά την Ελλάδα, μία μέρα νωρίτερα.

Ο τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας το «τελεσίγραφο» Τσαβούσογλου προς την Αθήνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος πρεσβευτής στη Νορβηγία, υπεραμυνόμενος του casus belli και απαιτώντας ελληνοτουρκικό διάλογο εκτός Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αντιπαρατιθέμενος ανοιχτά με τον Νίκο Δένδια, σε διάλεξη του ΥΠΕΞ στο Όσλο.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024