Περισσότερο φως στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού επιχειρούν να ρίξουν οι διωκτικές αρχές μέσα από την αναγνώριση των δραστών από τους φίλους του 19χρονου που επέζησαν της επίθεσης, με τα οπαδικά κίνητρα.
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται ως εξής: Ένας – ένας οι μάρτυρες βλέπουν τον κάθε κατηγορούμενο ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Καλούνται να τον αναγνωρίσουν πίσω από ένα τζάμι με μονόπλευρη θέαση και να πουν ποιος ήταν ο ρόλος του στην θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκαν.
Η διαδικασία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία της 7η τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας grtimes.gr, μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί ο νεαρός ο οποίος ρώτησε τους φιλάθλους του Άρη «τι ομάδα είστε».
Πρόκειται για τον 20χρονο Αλβανό, συνοδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποίησε μαχαίρι και αυτοτραυματίστηκε με αυτό στο χέρι.
Η διαδικασία της αναγνώρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες. Σκοπός είναι να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός, από τους 12 κατηγορούμενους, στο έγκλημα, σε συνδυασμό με τα άλλα ευρήματα, όπως είναι τα αποτυπώματα και το DNA, από το δρεπάνι και από το μαχαίρι που βρέθηκαν, όπως επίσης και το βιντεοληπτικό υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).