Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ

Η δύναμη αυτή προστέθηκε στους 900 στρατιώτες που η Ουάσινγκτον διατηρεί εκ περιτροπής στη Ρουμανία.

Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter έφθασαν σήμερα σε αεροπορική βάση στην ανατολική Ρουμανία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Αποστολές επιτήρησης

Τα τρία Eurofighter και περίπου 60 στρατιώτες, μαζί με ιταλικές και ρουμανικές δυνάμεις, θα ενισχύσουν τις αποστολές επιτήρησης στη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων. Γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις είχαν αναλάβει παρόμοιες αποστολές, μαζί με βρετανικές, το 2021 στη Ρουμανία.

Θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu στη Μαύρη Θάλασσα, όπου μια μοίρα 1.000 Αμερικανών μεταφέρθηκε πρόσφατα από το Βίλσεκ της Γερμανίας. Η δύναμη αυτή προστέθηκε στους 900 στρατιώτες που η Ουάσινγκτον διατηρεί εκ περιτροπής στη Ρουμανία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία στον βορρά.

Το ΝΑΤΟ

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το NATO είπε στους στρατιωτικούς διοικητές του να καταρτίσουν σχέδια για νέες ομάδες μάχης στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στέλνει περισσότερα στρατεύματα σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία αντί να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Διπλωμάτες ανέφεραν πως τέσσερις νέες μονάδες αποτελούμενες από περίπου 4.000 στρατιώτες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σλοβακία, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη στρατιωτική στάση του ΝΑΤΟ από τότε που μετέφερε στρατεύματα στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, αφότου η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

Ένα γερμανικό στρατιωτικό κομβόι 60 οχημάτων με 130 άνδρες έφθασε σήμερα στη Λιθουανία. Πρόκειται για σχεδόν τις μισές από τις προγραμματισμένες ενισχύσεις της υπό γερμανική διοίκηση ΝΑΤΟϊκής ομάδας μάχης στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον όλες οι ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024