Καιρός: Επιδείνωση με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα – Πού θα ρίξει χαλάζι
Αναλυτική πρόγνωση του meteo.gr
Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, και τοπικά έντονα φαινόμενα, αναμένονται σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα υπάρξει πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και άνοδος της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Αναλυτική πρόγνωση
Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πρόσκαιρη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442