Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Υπερηχητικά βομβαρδιστικά στη Συρία για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ρωσία: Υπερηχητικά βομβαρδιστικά στη Συρία για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία μεταφέρει υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη στη βάση της Χμέιμιμ της Συρίας, ως απάντηση στη συγκέντρωση ισχυρών ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ρωσία μετέφερε δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και μαχητικά MiG-31K στη Συρία (φωτογραφία, επάνω, από το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας) για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο υπό το φως της αυξανόμενης παρουσίας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Φέρουν πυρηνική κεφαλή

«Τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 και MiG-31K με το σύστημα Kinzhal μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Χμέιμιμ (Συρία) για να συμμετάσχουν στη ναυτική άσκηση της διαναυτικής ομάδας του ρωσικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε το υπουργείο.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει την προσγείωση δύο βομβαρδιστικών Tu-22M3, τα οποία χρησιμοποιούν μεγάλου βεληνεκούς υπερηχητικούς βαλλιστικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-22 που δύνανται να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Η μέγιστη εμβέλεια των πυραύλων είναι περίπου 600 χιλιόμετρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 3,5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και η κεφαλή τους ζυγίζει περίπου έναν τόνο.

Οπως διευκρινίστηκε, τα αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων πέταξαν περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα από το σημείο όπου αναπτύσσονται στη Συρία.

Στις στρατιωτικές ασκήσεις, οι πιλότοι της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας «πρόκειται να εκτελέσουν προγραμματισμένα καθήκοντα».

Απάντηση στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ομάδες αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ ήταν παρούσες στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο «Harry Truman» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» του Γαλλικού Ναυτικού, το «Conte di Cavour» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συνοδεύονται από επιθετικά και βοηθητικά πλοία.

Πηγή: rs.sputniknews.com, echedoros-a.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024