Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο άρσης μέτρων στο τραπέζι της Επιτροπής: Πού αναμένεται να πουν «όχι» οι ειδικοί

Σχέδιο άρσης μέτρων στο τραπέζι της Επιτροπής: Πού αναμένεται να πουν «όχι» οι ειδικοί

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις

Στις 14:00 ξεκινά η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να συνεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να αποφασιστούν τα μέτρα που θα χαλαρώσουν.

Οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν το πράσινο φως σε ένα πακέτο χαλάρωσης και να αποφασίσουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν την περίοδο της Αποκριάς.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις.

Προβληματισμοί

Φαίνεται δηλαδή πως υπάρχει προβληματισμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με τα περισσότερα μέλη της επιτροπής να κοντοστέκονται στο άκουσμα των παρελάσεων και των ανοιχτών μαζικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, λοιπόν, η επιτροπή θα δώσει το πράσινο φως στις παρακάτω δραστηριότητες:

Ναι:

Στην αύξηση πληρότητας στα γήπεδα (πάνω από 50%)

Στην αύξηση πληρότητας στα συνέδρια

Στην κατάργηση καθήμενων στην εστίαση

Στις σχολικές εκδρομές

Όχι:

Στις αποκριάτικες παρελάσεις

Στις μαζικές ανοιχτές αποκριάτικες εκδηλώσεις (όπου θα υπάρχουν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι)

Στην κατάργηση της μάσκας

Το σκεπτικό της σταδιακής χαλάρωσης μέτρων:

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τους κάνουν να διστάζουν: Σε περίπτωση που όλα τα μέτρα χαλαρώσουν ταυτόχρονα, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ξανά αναζωπύρωση των κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον κυκλοφορεί ακόμη στην κοινότητα. Επομένως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για πισωγύρισμα, την ώρα που το Πάσχα δεν απέχει πολύ χρονικά και είναι σαφές πως κανείς δεν θέλει να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου ξανά με περιορισμούς.

Επίσης παρά το γεγονός πως τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ακόμη δεν έχουμε αγγίξει σε γενικό ποσοστό τα νούμερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών –όπως η Δανία- που θα μας επιτρέψουν να χαλαρώσουμε αρκετά.

Οι ειδικοί δηλαδή θεωρούν πως η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων είναι και η πιο ασφαλής επιλογή όταν υπάρχουν περίπου 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024