Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Σε ισόβια καταδικάστηκε καθηγητής ισλαμικού σχολείου για τον βιασμό 13 μαθητριών

Ινδονησία: Σε ισόβια καταδικάστηκε καθηγητής ισλαμικού σχολείου για τον βιασμό 13 μαθητριών

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε θάνατο και χημικό ευνουχισμό, καθώς η υπόθεση είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Ινδονησίας.

Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη έναν καθηγητή για τον βιασμό 13 μαθητών του, σε μια υπόθεση που έφερε στο φως τις σεξουαλικές επιθέσεις στα θρησκευτικά σχολεία αυτής της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο 36χρονος Χέρι Γιουραγουάν κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Μπαντούνγκ στην επαρχία της δυτικής Ιάβας για τον επανειλημμένο βιασμό 13 έφηβων κοριτσιών, που ήταν όλα ανήλικα και τα οποία στη συνέχεια γέννησαν εννέα παιδιά.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε θάνατο και χημικό ευνουχισμό, καθώς η υπόθεση είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Ινδονησίας.

Ο κατηγορούμενος “κρίθηκε ένοχος επειδή ανάγκασε παιδιά να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του όταν ήταν καθηγητής τους” και “καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη”, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιοχάνες Πουρνόμο Σαρίγιο Άντι.

Τα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από φτωχές οικογένειες και ζούσαν στο ισλαμικό οικοτροφείο του οποίου ήταν συνιδρυτής, βιάζονταν επί πέντε χρόνια, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πέρυσι όταν η οικογένεια μιας μαθήτριας που έμεινε έγκυος απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα δοθεί αποζημίωση στα θύματα από τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Μ. Σουσάντο εκτίμησε ότι “αποδόθηκε δικαιοσύνη”.

Ωστόσο συγγενής ενός από τα θύματα δήλωσε “πολύ απογοητευμένος” από την ιδιαίτερα επιεική απόφαση του δικαστηρίου. “Αυτό το τραύμα δεν θα επουλωθεί ποτέ για όσο καιρό ζούμε (…) ο πόνος που νιώθουμε είναι απερίγραπτος”, δήλωσε ο Χιντμάτ Ντιτζάγια, θείος ενός από τα θύματα.

“Με μια τόσο επιεική ποινή” υπάρχει κίνδυνος “και άλλοι καθηγητές ισλαμικών σχολείων να επιτεθούν στα παιδιά”, πρόσθεσε.

Στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα παγκοσμίως, υπάρχουν περίπου 25.000 ισλαμικά οικοτροφεία, όπου ζουν και φοιτούν περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά. Η εκπαίδευση εκεί είναι συχνά πολύ αυστηρή, με τους μαθητές να παρακολουθούν τα κανονικά μαθήματα το πρωί και να μελετούν το Κοράνι το απόγευμα.

Όμως η δίκη αυτή έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων σε κάποια από αυτά τα οικοτροφεία. Πέρυσι είχαν αναφερθεί 18 τέτοια περιστατικά, από τα οποία τα 14 αφορούσαν ισλαμικά σχολεία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Παιδιών.

Επίσης πέρυσι δύο καθηγητές ενός οικοτροφείου στο νησί Σουμάτρα είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον 26 αγοριών σε διάστημα ενός έτους.

Το 2020 ο υπεύθυνος ενός οικοτροφείου στην ανατολική Ιάβα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον 15 μαθητριών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε τον Ιανουάριο από το κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για την “εξάλειψη της σεξουαλικής βίας”, με στόχο την πρόληψη των σεξουαλικών εγκλημάτων και την παροχή εγγυήσεων στα θύματα ότι θα αποδίδεται η δικαιοσύνη, ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμού μέσα στον γάμο.

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί από το 2016, αλλά έχει καθυστερήσει η εξέτασή του καθώς πολλές θρησκευτικές ομάδες καταγγέλλουν ότι θα ενθαρρύνει την ελευθεριότητα των ηθών, ενώ συντηρητικοί βουλευτές ζητούν να καταστούν παράνομες οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου ή μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024