Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημούλης: Μήνυση σε δημοσιογράφο για τα περί «έξωσης σε άνεργη με προβλήματα υγείας»

Παπαδημούλης: Μήνυση σε δημοσιογράφο για τα περί «έξωσης σε άνεργη με προβλήματα υγείας»

Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση προχωράει ο Δημ. Παπαδημούλης και επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις για ηθική βλάβη

Με την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, o αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητάει τη δίωξη του δημοσιογράφου Χρήστου Βούζα της ιστοσελίδας «aftodioikisi.gr».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε «ψευδώς με την επίδικη δημοσίευση, αφενός ότι είμαι ιδιοκτήτης και αφετέρου ότι έκανα έξωση στην μισθώτρια του ακινήτου, ενώ παράλληλα ψευδώς παρουσιάζει το διαμέρισμα με πλήθος πραγματικών ελαττωμάτων. Εκ των ανωτέρω, η ταύτιση μου με ένα άτομο δίχως ηθικές αξίες, ανάλγητο, δολοπλόκο, ο οποίος προτάσσει το κέρδος δίχως να λογαριάζει την ανθρώπινη αξία είναι ψευδής και συκοφαντική για το πρόσωπό μου καθώς και του γιου μου, Φαίδωνα Παπαδημούλη, και έχει προφανή σκοπό να διασύρει εμένα και την οικογένειά μου και να πλήξει δόλια και βάναυσα την κοινωνική και πολιτική μου τιμή και υπόληψη».

«Συντονισμένα»

Ο ευρωβουλευτής, στη μήνυση που υποβλήθηκε από τον δικηγόρο Θόδωρο Μαντά, υποστηρίζει πως το διαμέρισμα ήταν σε άριστη κατάσταση όταν ενοικιάστηκε, οι φθορές προκλήθηκαν από την ενοικιάστρια και ουδέποτε της έγινε έξωση, παρά μόνο εκδόθηκε διαταγή πληρωμής ενοικίων. Μάλιστα εντάσσει το δημοσίευμα σε πλαίσιο διευκόλυνσης «ενός συντονισμένου και συνεχόμενου πολέμου που έχει εγερθεί τον τελευταίο καιρό απέναντι στο όνομα και την προσωπικότητα μου, με μοναδικό σκοπό το διασυρμό αυτών και τη δημιουργία αποστροφής της κοινής γνώμης προς εμένα με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα». Μάλιστα περιγράφει πως τόσο η «Ομάδα Αλήθειας», όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης έκαναν αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα.

Η μήνυση

Μεταξύ άλλων η μήνυση αναφέρει : «…Εν προκειμένω, ο εγκαλούμενος επιδόθηκε σε κατασυκοφάντηση του προσώπου μου, της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου πορείας, ισχυριζόμενος ψευδώς με την επίδικη δημοσίευσή του ότι ως ανάλγητος ιδιοκτήτης διαμερίσματος το οποίο εκμισθώνω προβαίνω σε έξωση της μισθώτριας του ακινήτου μου. Με παρουσιάζει επίσης ως Ευρωβουλευτή που προκειμένου να αποφύγει την κριτική ως πολιτικός μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία του στα παιδιά του τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσίευση δεν έχουν πολιτικές δεσμεύσεις και ότι με τον τρόπο αυτό με παρουσιάζει ως άτομο με υστερόβουλα κίνητρα, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και τα ίδια του τα παιδιά προκειμένου να πετύχει οικονομικά οφέλη.

»Τα γεγονότα τα οποία ισχυρίσθηκε ο εγκαλούμενος στην ανωτέρω δημοσίευση είναι απολύτως ψευδή. Και τούτο διότι:

»Η διαφάνεια της περιουσίας τόσο της δικής μου, όσο και της οικογένειάς μου, κινητής και ακίνητης, είναι πλήρης, απολύτως τεκμηριωμένη, ελεγχόμενη, νόμιμη και ανελλιπής από την πρώτη στιγμή της πολιτικής μου πορείας μέχρι και σήμερα. Αναφορικά με την επίδικη δημοσίευση, ουδέποτε έχω κάνει έξωση ή έχω εκτελέσει διαταγή απόδοσης μισθίου στο πρόσωπο μου. Ούτε, επίσης, έχει πράξει κάτι τέτοιο, δηλαδή εκτέλεση διαταγής απόδοσης μισθίου, ο γιός μου και ιδιοκτήτης του ακινήτου, Φαίδωνας Παπαδημούλης. Παρά το ότι το αληθές γεγονός μπορεί να διαπιστωθεί με μια απλή παρατήρηση του επίδικου εγγράφου, συκοφαντικά αναφέρεται στον τίτλο του επίδικου άρθρου, που συνοδεύεται και με φωτογραφία μου, ότι: «Δημήτρης Παπαδημούλης: Έκανε έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας», ο εγκαλούμενος με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να με παρουσιάσει ως το πρόσωπο που έκανε την έξωση ή άλλη πράξη αναγκαστικής απομάκρυνσης της μισθώτριας, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν έλαβε χώρα ούτε από εμένα ούτε από τον γιό μου όπως ψευδώς αναφέρεται.!

Διαβάστε επίσης: Παπαδημούλης – Τι απαντά στις καταγγελίες για την έξωση σε άνεργη γυναίκα

Διαβάστε επίσης: ΝΔ – Ο Παπαδημούλης κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του

»Η μόνη αλήθεια είναι ότι ουδέποτε εκτελέστηκε οποιαδήποτε διαταγή απόδοσης μισθίου καθότι η μισθώτρια αποχώρησε οικειοθελώς από το διαμέρισμα δίχως την διενέργεια εκ μέρους μου ή από τον γιό μου και ιδιοκτήτη του ακινήτου, οιασδήποτε σχετικής υλικής ή νομικής ενέργειας, καθότι ουδέποτε διενεργήθηκε με την συνδρομή των οργάνων της αναγκαστικής εκτέλεσης πράξη έξωσης ή βίαιης αποβολής της μισθώτριας από το ακίνητο. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η μισθώτρια αποχώρησε οικειοθελώς και με δική της βούληση. Συνεπώς ουδέποτε όπως ψευδώς, αναληθώς και ανακριβώς αναφέρει η δημοσίευση είτε εγώ είτε ο γιός μου Φαίδωνας κάναμε έξωση ή εξωθήσαμε βιαίως την μισθώτρια από το ακίνητο ούτε κάτι τέτοιο μπορεί να συναχθεί από τα δημοσιευμένα έγγραφα της επίδικης δημοσίευσης. Ο εγκαλούμενος τελώντας εις γνώση της αλήθειας προέβη στην δημοσίευση του άρθρου για να με συκοφαντήσει και να με παρουσιάσει ως άτομο το οποίο δεν θα δίσταζε να προβεί σε έξωση και να αποβάλει βιαίως και με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης τη μισθώτρια. Κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε, ούτε θα μπορούσε να πράξει ένα άτομο της δικής μου συγκρότησης και με τις ηθικές αρχές που με διαπνέουν, ούτε κάτι τέτοιο θα μπορούσε ουδέποτε να πράξει ο γιός μου ο οποίος έχει γαλουχηθεί με τις ίδιες ηθικές αρχές και αξίες. Συνεπώς, δολίως και ψευδώς προσπαθεί να με παρουσιάσει ο εγκαλούμενος ως ανήθικο, ανέντιμο και δίχως ηθικές αξίες άτομο, πολιτικό αλλά και πατέρα.

»Επίσης με απόλυτα συκοφαντικό τρόπο παρουσιάζονται στο επίδικο δημοσίευμα φωτογραφίες του διαμερίσματος σε κατάσταση προφανώς ακατάλληλη για χρήση από τη μισθώτρια και ελαττώματα τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία της. Χαρακτηριστικά πέραν της παράθεσης των φωτογραφιών, η δημοσίευση αναφέρει για το διαμέρισμα ότι «είναι σε άθλια κατάσταση με καζανάκι που δεν δουλεύει, βρύση που τρέχει μόνιμα, κατσαρίδες παντού και μια πόρτα μόνιμα κλεισμένη όπως-όπως γιατί στον ακάλυπτο έχει αφαιρεθεί η εσωτερική σκάλα και αν ανοίξεις την πόρτα μπορεί να πέσεις στο κενό. Η άτυχη γυναίκα ισχυρίζεται ότι της είχαν υποσχεθεί επιδιορθώσεις που δεν έγιναν και ότι δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι γιατί το περιβάλλον ήταν ανθυγιεινό».

«Άριστη κατάσταση»

»Ωστόσο τούτο δεν είναι αληθές καθώς όπως καταφαίνεται στις φωτογραφίες που θα εγχειρίσω με την παρούσα έγκληση, το διαμέρισμα ήταν κατά το χρόνο της μίσθωσης σε άριστη κατάσταση προς χρήση δίχως κανένα πραγματικό ή νομικό ελάττωμα, και ενώ αυτό τελούσε σε γνώση του εγκαλούμενου. Ο εγκαλούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια, δημοσίευσε τις επίδικες φωτογραφίες με σκοπό να παρουσιάσει τόσο εμένα, όσο και το γιό μου ως άτομα που δίχως ηθικές αναστολές και ανθρωπιστική αλληλεγγύη, οι οποίοι δεν διστάζουν να ρισκάρουν την υγεία της εκμισθώτριας προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα οικονομικά τους κέρδη. Επομένως, καθίσταται σαφές ότι μοναδικός στόχος του εγκαλουμένου με την επίδικη δημοσίευσή του ήταν τόσο η απόκρυψη της αλήθειας, όσο και η κατασυκοφάντηση και του προσώπου μου και η τρώση όλων των εκφάνσεων (προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, πολιτική) της προσωπικότητας μου με τον πλέον συκοφαντικό τρόπο.

»Οι ως άνω ισχυρισμοί του εγκαλουμένου είναι απόλυτα ψευδείς και συκοφαντικοί και με αυτόν τον τρόπο, αποκλειστικό σκοπό έχουν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς καθ’ όλη την προσωπική αλλά και πολιτική μου πορεία έχω υπάρξει απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μου και στις ευθύνες που απορρέουν από την θέση που εκάστοτε έχω την τιμή να λαμβάνω και δη κατά την επίδικη χρονική περίοδο ως νυν Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εντιμότητα και η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, καθώς και του γιου μου, δεν μας επιτρέπουν εξάλλου να προβούμε σε ανήθικες πράξεις, οι οποίες τόσο εύκολα μου αποδίδονται από κάποιους με αποκλειστικό σκοπό να σπιλώσουν την προσωπικότητά μου και την τιμή και υπόληψη μελών της οικογένειάς μου.

«Πόλεμος»

»Πέραν τούτων η δημοσίευση του εγκαλουμένου είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση ενός συντονισμένου και συνεχόμενου πολέμου που έχει εγερθεί τον τελευταίο καιρό απέναντι στο όνομα και την προσωπικότητα μου, με μοναδικό σκοπό το διασυρμό αυτών και τη δημιουργία αποστροφής της κοινής γνώμης προς εμένα με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα. Δυστυχώς στον «πόλεμο» αυτό εμπλέκει ο εγκαλούμενος το τέκνο μου, Φαίδωνα, παρουσιάζοντας τον ότι δήθεν «έκανε την πρώτη του έξωση», γεγονός το οποίο ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί, καθότι ουδέποτε επιχείρησε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και βίαιης αποβολής της μισθώτριας από το διαμέρισμα. Και το γεγονός αυτό τελούσε σε γνώση του εγκαλουμένου, ο οποίος με δόλο θέλει να συσχετίσει το γιό μου στην συκοφαντική του «κατασκευή», θέλοντας παράλληλα να καταδείξει την ύπαρξη ενός σχεδίου που έχω ενορχηστρώσει εγώ και εκτελεί ο γιός μου Φαίδωνας!

»H γνώση και ο δόλος του εγκαλούμενου δεν εντοπίζεται μόνο στην ψευδή παράσταση των ως άνω γεγονότων, αλλά και σε μεταγενέστερο χρόνο εντοπίζεται η επίταση της δόλιας συμπεριφοράς του και του υποκειμενικού στοιχείου με το οποίο έδρασε, καθώς ενώ του εστάλησαν, από τη δικηγόρο του γιου μου, φωτογραφίες με την πραγματική κατάσταση του διαμερίσματος κατά τον χρόνο της μίσθωσης προς αποκατάσταση της αλήθειας, ουδέν έπραξε. Αντιθέτως, και ενώ άλλα δημοσιογραφικά site δημοσίευσαν τις αληθείς φωτογραφίες προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο εγκαλούμενος ουδέν έπραξε, διατηρώντας ακόμα και σήμερα το ίδιο άρθρο δημοσιευμένο στο site εντείνοντας την προσβολή της προσωπικότητας μου».

Αποζημίωση

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής δηλώνει πως «κατά του ανωτέρου εγκαλούμενου, παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων προς υποστήριξη της κατηγορίας, για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί από την παραπάνω υπαίτια, παράνομη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά του, επιφυλασσόμενος ρητώς να αναζητήσω οιεσδήποτε αξιώσεις αποζημίωσης λόγω της αξιόποινης συμπεριφοράς του εγκαλούμενου, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024