Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ουκρανική κρίση

Ντόρα Μπακογιάννη: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ουκρανική κρίση

«Οι παικτές ειναι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και στη μέση βρίσκονται οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν το τίμημα αυτή της αναταραχής».

«Θα αναζητηθεί μια νέα ισορροπία, η οποία είναι αναγκαία» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα.

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει επανέλθει ενώ δεν ασχολείται κανείς μαζί της εδώ και δυο χρόνια και έχει θέσει στο τραπέζι τις απαιτήσεις και τις στρατιωτικές επιδιώξεις της.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μεγάλη αναταραχή με αποτέλεσμα οι οικονομίες του κόσμου να κλυδωνίζονται.

Σύμφωνα με την ίδια, βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα της έντονης διπλωματικής προσπάθειας, η οποία γίνεται βασικά από Ευρώπη και τις συνομιλίες με ΗΠΑ.

«Οι παικτές ειναι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και στη μέση βρίσκονται οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν το τίμημα αυτή της αναταραχής».

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για σοβαρή και μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Γάλλου πρόεδρου Μακρόν.

«Θα γίνει έντονη διπλωματική προσπάθεια ώστε να γυρίσουν οι δυο πλευρές ως νικητές στην κοινή τους γνώμη» εκτίμησε με αφορμή τη χθεσινή εικόνα Πούτιν-Λαβροφ αλλά και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

Τι είπε για το ενδεχόμενο πολέμου

Για το ενδεχόμενο ενός πολέμου, κάλεσε να είμαστε πιο ψύχραιμοι. «Δεν είμαι οπαδός της απόλυτης καταστροφής. Μετά το Αφγανιστάν, αυτό που θα ήθελε να παρουσιάσει ο Μπάιντεν στην κοινή γνώμη είναι ότι απέτρεψε μια ειβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι δε Ρώσοι θα θέλουν να παρουσιάσουν ότι ο Πούτιν κέρδισε επαναφέροντας τη χώρα του σε θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας πάνω στο τραπέζι και το θέμα των επιρροών. Αυτό είναι το καλό σενάριο».

Κατά την κ. Μπακογιάννη, το κακό σενάριο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πόλεμος που γίνεται σε χαμηλούς τόνους όλα αυτά τα χρόνια από το Ντονεσκ. Δηλαδή να σκοτωθούν Ουκρανοί με Ουκρανούς και οι Ρωσοι ό,τι κάνουν να το κάνουν κάτω από το τραπέζι.

«Δεν πιστεύω να εχουμε εμπλοκή, απέχουμε από όλα αυτα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη ενεργειακά και τα αποθέματα δεν ειναι αυτά που χρειάζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Η χώρα μας δεν έχει καμία αποθήκη φυσικού αερίου. Εγώ κυνηγούσα τις αποθήκες της Καάλας και έχει μπει τώρα μπροστά ο διαγωνισμός», είπε.

Η βουλευτής της ΝΔ σχολίασε και την εμμονή της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και την πρόθεση της γειτονικής χώρας να διεθνοποιήσει το θέμα.

«Η διεθνοποίηση του θέματος θα πρέπει να ανησυχεί την Τουρκία, όχι εμάς καθώς οι κουβέντες της Τουρκίας δεν εδράζονται σε κανένα κομμάτι του Διεθνούς Δίκαιου».

«Είμαστε μια χώρα που αμύνεται και δεν έχουμε επεκτατική στάση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι η εν λόγω ρητορική προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία οπλικών συστημάτων στην Τουρκία λόγω του εμπάργκο από τις ΗΠΑ και επειδή δεν έχουν να επιδείξουν κάτι επί του πεδίου, επιδεικνύουν μια έντονη ρητορική η οποία δεν περνάει στον τουρκικό λαό.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εξοπλιστικά η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι την απογοητεύει καθώς όπως εξήγησε είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπε να μην είμαστε διχασμένοι αλλά μπετόν αρμέ.

Σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ήταν αμήχανος. «Οι Έλληνες πάθανε και μάθανε για τον κ. Τσίπρα» σημείωσε με νόημα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024