Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαινίζεται το Λύκειο Ελληνίδων στο Ηράκλειο

Ανακαινίζεται το Λύκειο Ελληνίδων στο Ηράκλειο

Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Ο ανακαινισμένος χώρος θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος μουσειακών αντικειμένων, λαογραφικού χαρακτήρα, προσβάσιμος σε επισκέπτες.

Την σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Μαρία Αλεβιζάκη – Ταμιωλάκη. Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο ανακαινισμένος χώρος θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος μουσειακών αντικειμένων, λαογραφικού χαρακτήρα, προσβάσιμος σε επισκέπτες (σχολεία-κοινό-τουρίστες κλπ). Αλλά και ως χώρος διεξαγωγής δραστηριοτήτων (εργαστήρια) των Τμημάτων Λαογραφίας και Εικαστικών του Λ.Ε.Η. καθώς και ως χώρος φύλαξης και οργάνωσης των Μινωικών και λοιπών παραδοσιακών φορεσιών της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Η. και ως χώρος μικρής κλίμακας πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναντήσεων των μελών του.

Στους χώρους του κτιρίου θα στεγαστεί η Μινωική Ιματιοθήκη του Λυκείου που απαρτίζεται από 57 Μινωικές φορεσιές (με όλα τους τα εξαρτήματα). Οι Μινωικές φορεσιές κατασκευάστηκαν εντός των ετών 1954-1959 από ειδικό συνεργείο Κοπτικής Ραπτικής που οργάνωσε το τότε Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου με τη συνεργασία και οδηγίες των αρχαιολόγων Νικ. Πλάτωνα, Στυλ. Αλεξίου και του γνωστού ζωγράφου Θωμά Φανουράκη που ζωγράφισε και κατασκεύασε τις μακέτες των φορεσιών από αντίγραφα του Μουσείου Ηρακλείου. Επιμελήθηκε δε των χρωμάτων στα δείγματα των υφασμάτων με τη βοήθεια και των δύο αρχαιολόγων. Αποτελούν πλέον μοναδικά κομμάτια της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Η . Επίσης, θα στεγαστεί και η Ιματιοθήκη των Παραδοσιακών Φορεσιών της Κρήτης και λοιπών περιοχών, Ανδρικές – Γυναικείες και Παιδικές φορεσιές με όλα τους τα εξαρτήματα και την υπόδηση.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024