Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Για να μην υπάρξει άλλος Άλκης» - Το μήνυμα μαθητών και γονέων

Θεσσαλονίκη: «Για να μην υπάρξει άλλος Άλκης» – Το μήνυμα μαθητών και γονέων

Πορεία μαθητών και γονέων έως το σημείο της δολοφονίας του Άλκη

Πορεία από μέλη του Συλλόγου Γονέων του 79ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, στη μνήμη του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στη Χαριλάου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μικροί μαθητές, οι οποίοι κρατούσαν πανό αφιερωμένα στον Άλκη αλλά και μηνύματα κατά της βίας και υπέρ της αποδοχής.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Χαριλάου και κατευθύνθηκε μέχρι το σημείο που έπεσε νεκρός o 19χρονος Άλκης, στην οδό Γαζή.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, Θανάσης Κοκονάς, σημείωσε πως «οι μαθητές δεν πρέπει να σταματήσουν να εκφράζουν ότι επιθυμίες έχουν. Δεν πρέπει αυτό που έγινε έξω από το σχολείο να εγκλωβίσει τα παιδιά και να δημιουργήσει περισσότερο φόβο. Τέτοια εγκληματικά στοιχεία δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σχολείο, μες στη γειτονιά. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν νέες πρωτοβουλίες από ενώσεις, συλλόγους και από την Ομοσπονδία για να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα που από την πρώτη στιγμή ανησυχούσε και τους γονείς. Όλες αυτές οι φασιστικές ομάδες που δρουν, βρίσκουν καταφύγιο σε κινήματα οπαδικά και αυτό ανησυχεί πολύ τους γονείς».

Μάλιστα διαμήνυσε ότι οι σύνδεσμοι μπορούν να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία και να τα απομακρύνουν από το σύνολο της κοινωνίας.

minimata1-1024x768
pano-1-1024x768

“Μαμά, αν με ρωτήσουν τι ομάδα είμαι θα τρέξω να φύγω”, είπαν κάποιοι μαθητές. Ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, κάποια παιδιά δε θέλουν να χρησιμοποιούν κασετίνες που έχουν πάνω τους διακριτικά ομάδων.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω μιας παρέμβασης στο μάθημα των εικαστικών. Εκεί τα παιδιά έγραψαν συγκλονιστικά μηνύματα που είναι αναρτημένα στον τοίχο του σχολείου. Εξέφρασαν τον πόνο τους, αλλά και την ελπίδα τους ότι θα αλλάξει κάτι.

minimata2-1024x768
minimata-1024x768

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024