Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ως πότε θα παίζετε με τις ζωές μας;

Ως πότε θα παίζετε με τις ζωές μας;

Λίγα μέτρα αρκούν για να προκαλέσουν δυστυχήματα. Βρισκόμαστε στην Λάμπρου Πορφύρα στο Νέο Ψυχικό για την ακρίβεια.

Λίγα μέτρα στο Ν. Ψυχικό αρκούν για να προκαλέσουν δυστυχήματα. Βρισκόμαστε στην Λάμπρου Πορφύρα……

Δυσκολεύομαι να καταλάβω πόσο αξίζει μια ζωή για όσους έχουν την ευθύνη. Αδυνατώ να καταλάβω τι είναι χειρότερο. Η δική μας αδιαφορία ή τα «επικίνδυνα» μυαλά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Τι το ήθελα και εγώ να βρεθώ στα παλαιά μου τα λημέρια μετά από 6-7 χρόνια που είχα να πάω; Το μυαλό μου σταματάει. Αναρωτιέμαι τι πάει λάθος με μένα που ασχολούμαι με λεπτομέρειες. Που βλέπω κίνδυνο εκεί που άλλοι κοιτάνε το κινητό τους και το επόμενο ποστάρισμα.

Λίγα μέτρα δρόμου. Ενός δρόμου στο Ν. Ψυχικό που έχω περπατήσει πολλές φορές. Το ίδιο φρεάτιο ανοικτό όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο πεζοδρόμιο που αποκλείει τους πεζούς.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού  με όλα του τα στελέχη, αιρετούς και εργαζομένους δεν το έχει δει, αυτό το φρεάτιο άραγε; Ή το έχει δει και απλά δεν είναι δική του δουλειά ή δική του αρμοδιότητα; Μπορεί να είναι μπορεί και όχι. Αν όχι τι έχει κάνει για να υποδείξει το συγκεκριμένο φρεάτιο πως απαιτεί επισκευή επειδή είναι επικίνδυνο;

Δεν χρειάζεται απάντηση στο προφανές. Κανείς δεν ασχολείται. Και ξέρετε γιατί; Διότι κανείς πολίτης δεν ασχολείται. Καμία Δημοτική Αρχή πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να είναι παντού, σε κάθε στενό, σε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Δεν έχει το προσωπικό, τις δυνάμεις για αυτό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προπάντων μια συμμετοχική διαδικασία. Ο πολίτης είναι τα μάτια και τα αυτιά του Δήμου. Ο Δήμος πρέπει να δρα άμεσα σε όσα ο πολίτης υποδείξει.

.

Πάμε παρακάτω. Σε μια οικοδομή που ολοκληρώνεται. Η φωτογραφία που θα δείτε αποτυπώνει το μεγαλείο της ψυχής μας. Στο υποτιθέμενο πεζοδρόμιο που έχει καλυφθεί από διάφορα υλικά εργασιών που γίνονται προεξέχουν όπως βλέπετε σίδερα σκουριασμένα που θα είναι εκεί κανείς δεν ξέρει για πόσο. Καμία κάλυψη στο χώρο έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αν ένας άνθρωπος στραβοπατήσει και καρφωθούν αυτά τα σίδερα στο σώμα του τι θα γίνει; Αν ένα μικρό παιδί τρέξει και πέσει εκεί τι θα συμβεί;

Έλεος πια. Έλεος πια. Που είναι ο Δήμος να ελέγχει τις οικοδομές που γίνονται στα όρια της διοικητικής του ευθύνης; Ακόμη και αν δεν είναι υπεύθυνος, ας δει τι μπορεί να πάει λάθος.

Ξαναλέω μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα σου. Κοίτα καλά όμως τις φωτογραφίες διότι θα διαπιστώσεις πως μπορεί και να είναι αρμοδιότητα σου ο δρόμος ή το πεζοδρόμιο ή δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει στη τελική. Εμένα με ενδιαφέρει να κάνεις ότι μπορείς να προστατεύσεις τους δημότες σου.

Βρες τους υπεύθυνους της οικοδομής. Άνθρωποι είναι και αυτοί μπορεί να μην κατάλαβαν τι έκαναν και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο έθεσαν τους διερχόμενους. Έτσι θα πάει τώρα; Δεν είναι δουλειά μου δεν ασχολούμαι; Αυτή είναι η χώρα μας; Αυτό θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας;

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024