Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύργος: Αποφυλακίζεται ο αδελφοκτόνος

Πύργος: Αποφυλακίζεται ο αδελφοκτόνος

Το 2014 είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία, σκοτώνοντας με μία μαχαιριά στην καρδιά, τον μεγαλύτερο αδελφό του!

Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές βλέπει ένας 37χρονος Ρομά από τον Πύργο, ο οποίος πριν από 8 χρόνια είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, σκοτώνοντας σε κοινή θέα, με μια μαχαιριά στην καρδιά, τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, όμως στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μείωσε την ποινή του σε 13ετη κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 6 μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«Ήταν αδελφός μου, δεν το ήθελα»

Το φονικό είχε συμβεί στις 23 Μαρτίου του 2014 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Τα δύο αδέλφια ηλικίας 42 και 29 ετών τότε, είχαν προσωπικές διαφορές με επίκεντρο τη σύζυγο του μεγαλύτερου. Έτυχε να συναντηθούν κάτω από το λόφο του Επαρχείου, δίπλα στο μνημείο Ηρώων, σε ένα σημείο που εκείνη την ώρα περπατούσαν ανέμελοι πολίτες.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, τα δύο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια και τότε ο δράστης τράβηξε ένα μαχαίρι και χτύπησε τον μεγάλο αδελφό του, απευθείας στο στήθος. Το πλήγμα αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς η λεπίδα του μαχαιριού μπήκε στην καρδιά του, με αποτέλεσμα να πεθάνει επιτόπου. Στο δικαστήριο, ο αδελφοκτόνος ζήτησε συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη του.

«Ήταν αδελφός μου, δεν το ήθελα» είπε, ενώ απέρριψε την κατηγορία της νύφης του, ότι τον ζήλευε επειδή είχε οικονομική άνεση και αυτοκίνητο κάμπριο, ενώ αυτός όχι. «Το αίμα μου να ζηλέψω;» είπε. Προσπάθησε όμως να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι ο μεγάλος αδελφός του, του έριξε δύο μπουνιές και ότι τράβηξε πρώτος μαχαίρι για να τον χτυπήσει. Σ’ εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της έδρας και ρώτησε: «Τι έχουμε εδώ; Ερωτική διένεξη; Σασμό έχουμε κι εδώ;»!

Για… κακιά ώρα μίλησε ο συνήγορός του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του εντολέα του, κάνοντας λόγο για ένα ατυχές περιστατικό.

Τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως έφταιγε… «η κακιά η ώρα», ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη και την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024