Εντυπωσιακή θέση κατέχουν οι γυναίκες στο επιστημονικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου του Σώματος, που περιλαμβάνονται και σε βίντεομ το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube και τα social media της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε να εορτάζεται σήμερα, 11 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 49% του επιστημονικού αστυνομικού προσωπικού είναι γυναίκες.
Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Αστυνομία υπηρετούν συνολικά 7.916 γυναίκες, εκ των οποίων οι 1.482 κατέχουν ανώτατους τίτλους σπουδών (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά) σε διάφορους τομείς.
Η πρώτη γυναίκα επιστήμονας προσελήφθη στην ΕΛ.ΑΣ το 1997, ως ειδική στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων.
Το βίντεο που φτιάχτηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει πέντε γυναίκες που κατέχουν σημαντικές θέσεις μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού, καθώς υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στον τομέα της επιστημονικής διαχείρισης υποθέσεων, οι οποίες απασχολούν τις διωκτικές αρχές, όπως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ή ως ψυχολόγοι στην προστασία ανηλίκων, ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι γυναίκες αυτές απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν στο πώς βιώνουν την υπηρεσία τους σε ένα Σώμα όπως η Αστυνομία, στην κοινωνία, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η θέση των κοριτσιών στο χώρο της επιστήμης.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής