Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμερούν: Επανεμφάνιση της χολέρας - 32 νεκροί και 1.102 κρούσματα

Καμερούν: Επανεμφάνιση της χολέρας – 32 νεκροί και 1.102 κρούσματα

Το Καμερούν βρίσκεται αντιμέτωπο με την επανεμφάνιση της χολέρας, μετρώντας 32 θανάτους και 1.102 κρούσματα της ασθένειας, η οποία μπορεί να σκοτώσει μέσα σε μερικές ώρες εάν δεν υπάρχει θεραπεία.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μήνες, από τα τέλη του Οκτωβρίου ως τις αρχές του Ιανουαρίου, στο Καμερούν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AA), το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με «επανεμφάνιση» της χολέρας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, ο Μανάουντα Μαλασί.

Σκοτώνει μέσα σε μερικές ώρες

Η ασθένεια, που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε μερικές ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στην πελώρια χώρα της κεντρικής Αφρικής με πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους.

«Την 1η Ιανουαρίου 2022, η επιδημιολογική κατάσταση ήταν πως είχαμε 1.102 κρούσματα και 32 θανάτους», διευκρίνισε ο Δρ. Μαλασί σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα πρώτα κρούσματα στην τρέχουσα «επανεμφάνιση» της επιδημίας εντοπίστηκαν την 27η και την 30ή Οκτωβρίου στο νοτιοδυτικό και στο κεντρικό Καμερούν. Η ασθένεια έκτοτε εξαπλώθηκε σε άλλες τρεις περιφέρειες.

«Μπροστά στην επανεμφάνιση κρουσμάτων χολέρας (…), πάνω απ’ όλα για να αποφύγουμε την εξάπλωσή της, πρέπει να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής καθώς η χολέρα είναι ασθένεια των ακαθαρσιών, των περιττωμάτων», τόνισε στη δημόσια τηλεόραση CRTV η Δρ. Λίντα Εσό, υποδιευθύντρια του τμήματος αντιμετώπισης επιδημιών και πανδημιών στο υπουργείο Υγείας.

Η προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Εμβόλια

Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα της χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

«Ασφαλή εμβόλια κατά της χολέρας, που χορηγούνται από το στόμα, πρέπει να αξιοποιούνται μαζί με τη βελτίωση της ύδρευσης και της αποχέτευσης για να περιορίζονται οι εξάρσεις της ασθένειας και να ευνοείται η πρόληψη σε γνωστές περιοχές υψηλού ρίσκου», τόνιζε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024