Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Τέρμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας - Πολλοί Ισπανοί όμως επιλέγουν να συνεχίσουν να τις φορούν

Ισπανία: Τέρμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας – Πολλοί Ισπανοί όμως επιλέγουν να συνεχίσουν να τις φορούν

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις πολυπληθείς συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως στις συναυλίες, στους κλειστούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες

Η Ισπανία ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σήμερα, καθώς οι μολύνσεις από την Covid-19 συνεχίζουν να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγράψει, ωστόσο, ορισμένοι Ισπανοί, ανήσυχοι μπροστά στο ενδεχόμενο διασποράς του ιού, επέλεξαν να συνεχίσουν να τις φορούν.

«Με τη μάσκα νιώθω προστατευμένη, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου», δήλωσε η Χούλια δε Ισίδρο, ηλικίας 50 ετών, που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας.

«Εγώ θα συνεχίσω να τις φοράω, όμως σε χώρους όπου υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μολυνθώ, θα τις βγάζω», είπε στο Reuters, έξω από τη βιβλιοθήκη στη Μαδρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πολλοί άλλοι πολίτες φορούσαν μάσκες ενώ περπατούσαν στα πεζοδρόμια της ισπανικής πρωτεύουσας το πρωί της Πέμπτης.

Ο δείκτης μόλυνσης σε εθνικό επίπεδο των τελευταίων 14 ημερών μειώθηκε στο μισό σε διάστημα τριών εβδομάδων, στα 1.692 κρούσματα χθες από την κορύφωση των 3.397 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις 17 Ιανουαρίου, οδηγώντας τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις πολυπληθείς συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως στις συναυλίες, στους κλειστούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες, όμως σχεδόν όλες οι περιφέρειες ήραν το μέτρο της επίδειξης ενός πιστοποιητικού Covid για την είσοδο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πολ Λέιθαμ, ένας 42χρονος Βρετανός που ζει στη Μαδρίτη εδώ και ένα χρόνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα μπορεί εντέλει να βγει από το σπίτι του χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του.

«Είναι φοβερό, είναι ωραίο που μπορώ να ζω ελεύθερος ξανά, υποθέτω, και να μην σκέφτομαι συνεχώς να φοράω τη μάσκα. Μου αρέσει πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024