Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά

Δεν πρέπει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη ο Ελληνας τενίστας…

Εύκολο αποδείχθηκε το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ιλία Ιβάσκα, με τον Ελληνα τενίστα να παίζει κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις και να επικρατεί άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-1).

Ο συμπατριώτης μας, Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 του ταμπλό, ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Λευκορώσου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 500άρι τουρνουά που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ. Μια επιβλητική εμφάνιση από τον 23χρονο τενίστα, που ταξίδεψε στην Ολλανδία, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Στέφανος στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Αλεξ Ντε Μινόρ, Νο. 34 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος στους «16» απέκλεισε ΜακΝτόναλντ με 2-1 σετ.

Ο Ελληνας τενίστας είναι το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στην τελική 4άδα, όπου θα βρει απέναντί τον νικητή του ζευγαριού Λορέντζο Μουσέτι – Γίρι Λεχέτσκα. Οποιος και αν βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου, ο Τσιτσιπάς θα είναι το φαβορί του ζευγαριού.

Οσον αφορά στην άλλη πλευρά του ταμπλό, οι Κάμερον Νόρι και Αντρέι Ρούμπλεφ έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά, με τον Βρετανό να περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μάρεϊ –Αλιασίμ και τον Ρώσο τον αντίστοιχο του ζευγαριού Γκρικσπουρ –Φούκσοβιτς.

Στη δική του πλευρά ο Ελληνας τενίστας είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης που γίνεται στο Ρότερνταμ, ενώ από την άλλη μεριά τα φαβορί είναι οι Ρούμπλεφ και Νόρι, με τους Αλιασίμ και Μάρεϊ βέβαια να είναι ικανοί για την έκπληξη.

Οποιος και εάν βρεθεί στον τελικό από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Οι Ρούμπλεφ και Νόρι δεν είναι ικανοί να… τρομάξουν τον Ελληνα τενίστα, πόσο μάλλον οι Αλιασίμ και Μάρεϊ.

Ο 23χρονος έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του τίτλο στο 2022 και να φτάσει τους 9 σε επίπεδο ATP. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όσον αφορά σε τίτλους, ήταν το 2019, όταν κατέκτησε 3 τρόπαια σε Μαρσέιγ, Εστορίλ και Λονδίνο (ATP Finals).

Φέτος, ο Στέφανος μέχρι στιγμής έχει δώσει 10 παιχνίδια και έχει ρεκόρ 8/2. Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει τους Μπασιλασβίλι, Περ, Φριτζ και Σίνερ, ενώ στο Ρότερνταμ απέκλεισε τους Νταβίντοβιτς Φοκίνα και Ιβάσκα με 2-1 και 2-0 σετ αντίστοιχα. Πιο σημαντικό από όλα για τον Τσιτσιπά είναι ότι καταφέρνει πλέον να κερδίζει παιχνίδια στα οποία δεν είναι καλός, όπως το ματς με τον Φοκίνα. Ο Ελληνας τενίστας πλέον ακόμα και στην κακή του μέρα μπορεί να πάρει νίκες και προκρίσεις, δείχνοντας πλέον ικανός να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονται οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024