Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 θα είναι πολύ πάνω από το 7%

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 θα είναι πολύ πάνω από το 7%

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μπόρεσε και ανέκαμψε από την κρίση του κοροναϊού

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου δείπνου που παραθέτει.

Η εκδήλωση εστίασε στις προοπτικές των ελληνογερμανικών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων, ενώ ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε πάνελ με τίτλο «Το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων» και κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μαραγκό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του «έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή, η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ πάνω από το 7% για το 2021, ενώ τόνισε ότι στη χώρα μας καταγράφεται η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει απλά το χαμένο έδαφος, αλλά θέτει τις βάσεις και για μια μακροχρόνια ποιοτική ανάπτυξη.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο τα νούμερα της ανάπτυξης, τα οποία μπορεί τελικά για το μέσο πολίτη να μην λένε πολλά πράγματα, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και παράλληλα η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των προκλήσεων της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνοντας αφενός την κοινή αγορά εμβολίων και αφετέρου τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μπόρεσε και ανέκαμψε από την κρίση του κοροναϊού, με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που γίνονταν πριν από ένα χρόνο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024