Δολοφονία Αλκη: Δεν ήταν το δρεπάνι το φονικό όπλο – Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής
«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του 21χρονου Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή, Απόστολος Λύτρας.
Αλλο φονικό όπλο και όχι το δρεπάνι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό θα υποστηρίξει την ανακρίτρια ο 21χρονος κατηγορούμενος, πρώην ποδοσφαιριστής που απολογείται αυτή την ώρα και ο οποίος «φωτογραφίζεται» ως ο άνθρωπος που κρατούσε το φονικό όπλο στη δολοφονική επίθεση.
«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του 21χρονου Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή, Απόστολος Λύτρας.
Και πρόσθεσε: «Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο».
«Είναι μετανιωμένος – Ζητά συγγνώμη»
Μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου μεταφέροντας δήλωση του εντολέα του υπογράμμισε ότι «είναι μετανιωμένος για το συμβάν» και ότι «ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού». «Όταν έρθει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59