Τύρναβος: Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο – Διαμαρτυρία για τη μετονομασία
Στο σημείο βρέθηκαν δεκάδες τρακτέρ και πολλοί διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί
Την εθνικό οδό Λάρισας – Κοζάνης απέκλεισαν συμβολικά το απόγευμα οι αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι του Τυρνάβου.
Διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη μετονομασία του τσίπουρου που παράγουν, σε απόσταγμα φρούτων.


Οι αμβυκούχοι έριξαν τσίπουρο στο δρόμο και έβαλαν φωτιά, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για το μέλλον της ντόπιας παραγωγής.
Μια ενέργεια συμβολική, με σκοπό να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στο νέο υπουργό, σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν στο εν λόγω προϊόν, το οποίο αποτελεί σύμβολο του Τυρνάβου.
Στο σημείο βρέθηκαν δεκάδες τρακτέρ και πολλοί διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί.
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442