Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στο trafficking αλλοδαπών γυναικών και εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τρία μέλη συμμορίας έφερναν στην Ελλάδα αλλοδαπές γυναίκες, λατινοαμερικανικής καταγωγής, οι οποίες βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική θέση. Αφού τους έταζαν δουλειά, τις έβαζαν σε οίκο ανοχής, όπου και τις εκμεταλλεύονταν.

Μάλιστα, τους είχαν πάρει τα χαρτιά για να μην μπορούν να διαφύγουν.

Η αστυνομία μετά από οργανωμένη επιχείρηση προχώρησε, στις 4 Φεβρουαρίου, στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, όλοι τους μέλη της συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Εγκληματική οργάνωση

Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις αλλοδαπές γυναίκες – θύματα εμπορίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, προβαίνοντας στη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών λατινοαμερικανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει τη «στρατολόγηση» γυναικών σε ευάλωτη οικονομική θέση, αποσπώντας τη συναίνεσή τους να εργαστούν στην Ελλάδα.

Το τρίτο μέλος που είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή του οίκου ανοχής, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε στον οίκο ανοχής, όπου προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευσή τους. Ακόμη, παρακρατούσαν τα έγγραφα των γυναικών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.

Συνεργαζόντουσαν με δίκτυο του εξωτερικού

Όσον αφορά στη διαδικασία εισόδου των γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής στη χώρα, ακολουθούνταν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργαζόταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ
  • 10 φυσίγγια
  • μεταλλική κάνη όπλου
  • μικροποσότητα κάνναβης
  • δελτία μεταφοράς χρημάτων
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr