
Κορονοενισχύσεις: Έρχονται αποζημιώσεις 31,5 εκατ. ευρώ – Ποια προϊόντα περιλαμβάνονται
Οι κορονοενισχύσεις θα δοθούν στους παραγωγούς το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2022.
Το «πράσινο» φως για την χορήγηση αποζημιώσεων ύψους 31,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών ορισμένων γεωργικών προϊόντων, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το μέτρο απευθύνεται σε γεωργούς που παράγουν σύκα για αποξήρανση, λεβάντα, επιτραπέζιες ελιές (πλην καλαμών), βιομηχανική και φθινοπωρινή πατάτα, μανταρίνια (κλημεντίνες) και καπνό.
Σκοπός του καθεστώτος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού και μετά από αυτήν.
Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις και η κρατική στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το προσωρινό πλαίσιο.
Ειδικότερα, η ενίσχυση:
- δεν θα ξεπεράσει τα 290.000 ευρώ ανά δικαιούχο και
- θα χορηγηθεί το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου 2022.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους.
- Ιράν: Δύο πλοία ενεπλάκησαν σε «ατύχημα» αφού αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα Στενά του Ορμούζ
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο



