Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Θέμα χρόνου η πρόταση μομφής - Ίσως την επόμενη εβδομάδα, γράφει η Telegraph

Μπόρις Τζόνσον: Θέμα χρόνου η πρόταση μομφής – Ίσως την επόμενη εβδομάδα, γράφει η Telegraph

Πληθαίνουν οι επιστολές Συντηρητικών βουλευτών της κυβερνώσας πλειοψηφίας, που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο σε μία πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας του «partygate», τον οποίο δεν φαίνεται να «σώζει» ούτε η αισιόδοξη διάθεση, ούτε και η απόφασή του να μην παραιτηθεί. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Telegraph, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία απομένουν λίγες επιστολές για να συμπληρωθεί ο αριθμός 54 που θα οδηγούσε σε εσωκομματική ψηφοφορία κατά του Τζόνσον.

Έτσι, αν και ο ίδιος τραγούδησε το «I will survive» («θα επιβιώσω») στο νέο διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως γίνεται όλο και πιο δύσκολη η πολιτική του επιβίωση, καθώς η πρόταση μομφής σε βάρος του είναι πια ζήτημα χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είδε τουλάχιστον πέντε κορυφαίους συνεργάτες του να παραιτούνται τις τελευταίες ημέρες, στη σκιά του σκανδάλου των γνωστών «κορονοπάρτι» σε περίοδο lockdown για τον βρετανικό λαό.

Παραιτήσεις και επιστολές

Η υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικής στρατηγικής Μιουνίρα Μίρζα, ο προσωπάρχης Νταν Ρόζενφιλντ, ο επικεφαλής επικοινωνίας Τζακ Ντόιλ, ο αρχιγραμματέας Μάρτιν Ρέινολντς και η σύμβουλος για θέματα ισότητας ‘Ελενα Ναροζάνσκι αποτελούν πια παρελθόν για τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα, πληθαίνουν και οι επιστολές Συντηρητικών βουλευτών της κυβερνώσας πλειοψηφίας, που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο σε μία πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται πως εάν τουλάχιστον 54 βουλευτές των Τόρις, από τους συνολικά 359, στείλουν σχετικές επιστολές στην αρμόδια κομματική επιτροπή (1922 Committee), τότε αυτομάτως ξεκινά εσωκομματική διαδικασία δυσπιστίας σε βάρος του νυν πρωθυπουργού.

Σε μια τέτοια περίπτωση, για να επιβιώσει ο Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία, θα πρέπει να λάβει τη θετική ψήφο της (απλής) πλειοψηφίας των βουλευτών της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να τον στηρίξουν τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024