Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφίστηκε η σύμβαση για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ψηφίστηκε η σύμβαση για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η ιστορία θα καταγράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «παρών» και γίνεται με τον τρόπο αυτό «απών» από την Θεσσαλονίκη» ανέφερε υπουργός Υγείας

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύμβαση για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης να ψηφίζουν υπέρ, τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει παρών ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Διαφωνεί με το ΝΠΙΔ

«Η ψήφος του κάθε κόμματος θα καταγραφεί. Και η ιστορία θα καταγράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «παρών» και γίνεται με τον τρόπο αυτό «απών» από την Θεσσαλονίκη» ανέφερε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν στήριξε τις διατάξεις για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι υπερ της δημιουργίας νοσοκομείου και πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν εκείνη που εξασφάλισε την δωρεά από το Στ. Νιάρχος. Δικαιολόγησε ωστόσο την μη θετική ψήφο λέγοντας ότι διαφωνεί με την λειτουργία του νέου νοσοκομείου ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Διαβάστε επίσης: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσε το Νοσοκομείο Θήρας με όρους «ιδιωτικού δικαίου»

Για το θέμα της τροπολογίας, και απαντώντας στο αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για μονιμοποίηση του προσωπικού των νοσοκομείων, ο παριστάμενος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι δεν υπάρχει διαδικασία μονιμοποίησης που να είναι ανεκτή από το Σύνταγμα. Αν βγει κάποιος και πει ότι εγώ θέλω να μονιμοποιήσω προκειμένου να επιβραβεύσω, δώσατε το επιχείρημα κάποιου να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ρίξει την υπόθεση. Άρα, όποιος λέει μονιμοποιείστε τους γιατί θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε τους κάνετε κακό σε όλους τους επικουρικούς, είπε ο κ. Πλεύρης.

Εξήγησε επίσης ότι για να είναι συνταγματικά ανεκτή η λογική της μοριοδότησης, απαντά στην ιδιαίτερη εμπειρία που έχουν κερδίσει οι συγκεκριμένοι επικουρικοί επειδή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για το ίδιο θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι υπάρχει «τραγική καθυστέρηση» και ότι η ρύθμιση αφορά το πολύ το 1/3 από τους ενδιαφερόμενους. Πρότεινε, δε, «να διασφαλίσουμε ότι κάθε θέση που κενώνεται στο σύστημα υγείας, είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω αποχώρησης πρέπει αυτόματα να προκηρύσσεται αυτόματα χωρίς ΠΥΣ ή έγκριση από το ΓΛΚ, και «να καθίσουμε και να βρούμε τον ορθό νομικά τρόπο και να στηρίξουμε τη μόνιμη παραμονή τους».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024