Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κούγιας για δολοφονία Άλκη: «Επίθεση τέλεια προσχεδιασμένη» – Δεν αποκλείεται και δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Κούγιας για δολοφονία Άλκη: «Επίθεση τέλεια προσχεδιασμένη» – Δεν αποκλείεται και δίωξη για εγκληματική οργάνωση

«Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη με οπαδικά κίνητρα.

Ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος από τους εμπλεκόμενους κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον νεαρό, ο Αλέξης Κούγιας προέβη σε νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Μιλώντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν την Τρίτη οι γονείς, αλλά και δύο φίλοι του αδικοχαμένου νεαρού που ήταν μαζί του και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στου Χαριλάου, ο γνωστός ποινικολόγος που τους εκπροσωπεί αναφέρθηκε αρχικά στο ενδεχόμενο άσκησης πρόσθετων ποινικών διώξεων, το οποίο όπως είπε, «θα λύσει τα χέρια της Δικαιοσύνης για να φτάσουν όπου μπορούν να φτάσουν».

«Αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δύο κακουργήματα, αυτό θα λύσει τα χέρια της Δικαιοσύνης για να φτάσουν όπου μπορούν να φτάσουν», ανέφερε αρχικά, διευκρινίζοντας πως «αυτό είπε η κυρία ανακρίτρια προς τους γονείς του Αλκιβιάδη και προς τους τους δύο νεαρούς οι οποίοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι, δεν κυκλοφορούν, ζουν σε καθεστώς φόβου και τρόμου».

Επιχείρηση τέλεια προσχεδιασμένη

Στη συνέχεια, ο Κούγιας, αφού υπογράμμισε ότι του περιέγραψαν τι ακριβώς συνέβη, αποκάλυψε, ως νέο στοιχείο, «γιατί με εξουσιοδότησαν να το πω και οι ίδιοι θα το πουν όταν κληθούν», όπως είπε, ότι «ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη μαζί με άλλα παιδιά συνομήλικα τους πίνοντας καφέ και συζητώντας», ενώ είναι «βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν».

Οι φίλοι του, όπως είπε ο δικηγόρος, είναι «ιδιαίτερα φορτισμένοι, δεν κυκλοφορούν, ζουν με καθεστώς φόβου και τρόμου», προσθέτοντας ότι του περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε καθώς και αυτά που θα καταθέσουν όταν κληθούν.

«Υπήρχαν κάποιοι εκεί που τους παρακολουθούσαν και πιθανώς τους απομόνωσαν όταν είδαν ότι πήγαν εκεί που τελικώς έγινε η ανθρωποκτονία και η απόπειρα. Μου είπαν ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να βεβαιώσουν το γεγονός. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επιχείρηση τέλεια προσχεδιασμένη με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν κι αυτά όλα θα αναδειχθούν στην ανάκριση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή του Αλκιβιάδη δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας. Η θέση μας είναι ότι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους, θα πρέπει να καταδικαστούν όλοι για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη. Συγχρόνως δήλωσαν την παράσταση τους προς υποστήριξη κατηγορίας και οι δυο διασωθέντες νεαροί οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι παρίστανται προς υποστήριξη κατηγορίας για την διάπραξη εις βάρος τους του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά όλων των συλληφθέντων και επίσης κατά ενός αγνώστου δράστη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Πρόσθετες ποινικές διώξεις

Ο γνωστός ποινικολόγος, όπως είπε συζήτησε μαζί με την ανακρίτρια τις απόψεις του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας με τα όπλα. «Με καθησύχαζε λέγοντας μου ότι το ποια θα είναι τελικώς η κατηγορία θα είναι δική της η επιλογή μετά την έρευνα την οποία θα κάνει. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη και τους δύο φίλους», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Συνεχίζοντας, ο Κούγιας ανέφερε πως έχει δώσει προσωπικό λόγο τιμής να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους αυτούς, αλλά «κυρίως θέλω να μιλήσω και εξ ονόματος των συναδέλφων δικηγόρων», εξηγώντας:

«Υπάρχει μια προσφορά δικηγόρων που θέλουν από τη Θεσσαλονίκη να παραστούν προς υποστήριξη κατηγορίας που το έχω θέσει υπόψη των δύστυχων αυτών ανθρώπων, που πραγματικά μου έχει δημιουργήσει κι εμένα μια εξαιρετική εντύπωση. Θέλω να σας ευχαριστήσω για ό,τι μέχρι σήμερα έχετε μεταδώσει με αντικειμενικότητα και εύχομαι να φτάσει η υπόθεση αυτή μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει χωρίς φόβο».

«Εύχομαι να προσπαθήσει και να το πετύχει η ανακριτική διαδικασία και να αναδείξει και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της ιστορίας και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο γιατί είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις που μου έδωσε η ανακρίτρια», κατέληξε.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024