Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Ήλιος με δόντια και βοριάδες την Τετάρτη - Θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Ήλιος με δόντια και βοριάδες την Τετάρτη – Θυελλώδεις άνεμοι

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο Τετάρτη κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, οι βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο. Παγετός αναμένεται νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, προβλέπονται βροχές στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτη. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Η πρόγνωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Τα κύματα βγήκαν στη στεριά

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν και τη Θεσσαλονίκη. Τα κύματα στον Θερμαϊκό είναι εντυπωσιακά, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται, πως η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων από περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, από την πτώση των κορμών δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το GRTimes.gr, οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν τον Θερμαϊκό να… αγριέψει για τα καλά.

Ειδικά κοντά στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, το νερό βγήκε στο πλακόστρωτο, καθιστώντας το μη προσπελάσιμο για τους πεζούς.

Την ίδια ώρα, τα κύματα «σκάνε» και πάνω στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ούτε για το πλοίο, ούτε για το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024