Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μνημόνιο συνεργασίας του ΟΠΑ με τον «Ερμή»

Μνημόνιο συνεργασίας του ΟΠΑ με τον «Ερμή»

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Ερμής και του ΟΠΑ περιγράφει μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ανάδειξη αξιών και στάσεων, όπως η ισότιμη μεταχείριση, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, ο εθελοντισμός και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Σωματείο  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες με την επωνυμία «Ερμής» υπέγραψε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο πρόεδρος του «Ερμή» κ. Αριστείδης Πανανός  και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Ερμής και του ΟΠΑ περιγράφει μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ανάδειξη αξιών και στάσεων, όπως η ισότιμη μεταχείριση, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, ο εθελοντισμός και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνεργασίας προβλέπει ότι:

-Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα φιλοξενεί σε σημεία των κτιρίων του τα εορταστικά παζάρια του σωματείου «Ερμής» και θα προβάλλει προς τα μέλη της κοινότητας του τα έργα και τις πρωτοβουλίες του σωματείου.

-Το Ίδρυμα αναλαμβάνει επίσης, ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις συνθήκες, την προσφορά τεχνολογικού και άλλου εξοπλισμού προς το σωματείο (Η/Υ, κ.λπ.), ώστε να διευκολύνει την σύγχρονη λειτουργία του.

-Θα γίνεται συνδιοργάνωση στους χώρους του πανεπιστημίου ή/και του «Ερμή» παραστάσεων από τις ομάδες του ΟΠΑ με χορωδία, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικά δρώμενα και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

-Θα διερευνηθεί η δημιουργία ενεργειών (π.χ. crowdfunding) για χρηματοδότηση σημαντικών αναγκών των εκπαιδευομένων του «Ερμή», όπως η αγορά σχολικού, η κατασκευή & λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.ά.

-Μέσα από τα μαθήματα του ΟΠΑ θα σχεδιαστούν εργασίες και ερευνητικά προγράμματα που θα αποβλέπουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και θα συμβάλλουν επίσης  στην καλλιέργεια  μιας κουλτούρας αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας και αξιοπρεπούς συμβίωσης ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες.

-Το Σωματείο «Ερμής» θα συμβάλει στην εκπαίδευση μελών του προσωπικού του Πανεπιστημίου σε θέματα υποστήριξης και εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες.

Τέλος το Σωματείο «Ερμής» θα λειτουργήσει συμβουλευτικά στη διαμόρφωση χώρων που προορίζονται για χρήση από άτομα με αναπηρίες.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024