Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Δεν πετάμε τις μάσκες τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι λέει η Παγώνη

Κοροναϊός: Δεν πετάμε τις μάσκες τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι λέει η Παγώνη

Όπως τόνισε η ίδια, σταδιακά τα μέτρα κατά του κοροναϊού θα χαλαρώσουν ωστόσο εξήγησε ότι οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι εκτίμησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως τόνισε η ίδια, σταδιακά τα μέτρα κατά του κοροναϊού θα χαλαρώσουν ωστόσο εξήγησε ότι οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν:

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως  δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Εξήγησε δε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε παράλληλα ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα  με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος γεγονός που θα  μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν,πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Τέλος, εν όψει του Πάσχα εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες , θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η κα Παγώνη συστήνει διενέργεια rapid test.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024