Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν - Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά

Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν – Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στο ΚΙΝΑΛ για πολιτική ίσων αποστάσεων

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι «το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν». Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης: «Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες». Προσθέτει ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις.

«Η πολιτική επιστρέφει»

Επίσης τονίζει πως «απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα» και διαβεβαιώνει: «Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η κοινωνία δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες μικρές ή μεγάλες κρίσεις τις οποίες η κυβέρνηση συνεχώς αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει, όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία και παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αξιόπιστη εναλλακτική, γιατί κινείται ευκαιριακά, χωρίς σχέδιο.

Τα πρώτα βήματα της νέας εποχής

«Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες», επισημαίνει και σημειώνει ότι «σε όλη την Ευρώπη, οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε δεχθεί «βέλη» από τη Ν.Δ., η οποία – με φόντο το όσα συνέβησαν με τον κ. Πολάκη στη Βουλή – είχε κατηγορήσει το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι έχει επιλέξει τον ρόλο του ‘επιτήδειου ουδέτερου’.

«Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από τις ίσες αποστάσεις. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση».»

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024