Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Άλκη: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου - Πώς έγινε η επίθεση

Δολοφονία Άλκη: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου – Πώς έγινε η επίθεση

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Άλκη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ο δικηγόρος του 23χρονου.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν οι δράστες για τη δολοφονία του Άλκη, τις πρώτες δηλώσεις του για την υπόθεση έκανε ο δικηγόρος του 23χρονου που έχει συλληφθεί. Θυμίζουμε ότι από χθες ο 23χρονος έχει αρχίσει να αλλάζει τη σκληρή στάση του αφού παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δεν παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε τον Άλκη, ούτε ότι είχε φυσική επαφή με τους δύο φίλους του.

Το ίδιο τονίζει ο δικηγόρος του στις πρώτες δηλώσεις του. Ο 23χρονος, μέσω του δικηγόρου του αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά.

«Αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας»

Πιο αναλυτικά, o δικηγόρος είπε: «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

Τα στοιχεία του 20χρονου ύποπτου που διαφεύγει δημοσιεύτηκαν σε αλβανικά ΜΜΕ

Τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη συμμετοχή του 20χρονου ύποπτου στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, ο αλβανικός Τύπος αποκαλύπτει την ταυτότητά του δημοσιεύοντας και φωτογραφίες. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί για οπαδική επίθεση το 2019 και είναι συγκατηγορούμενος του 23χρονου σε δίκη που ακόμα εκκρεμεί.

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel, ο 20χρονος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

Η Αστυνομία ανέφερε πως ο 20χρονος έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές Αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Κούγιας: Η Αλβανία δεν εκδίδει υπόπτους στην Ελλάδα

Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».

«Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024