Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο κέρδος του Κόπα Άφρικα για τον Ολυμπιακό και το μήνυμα με Φαντιγκά

Το μεγάλο κέρδος του Κόπα Άφρικα για τον Ολυμπιακό και το μήνυμα με Φαντιγκά

Χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι για τον… ανανεωμένο Γκάρι Ροντρίγκες – Η generation X και οι Φαντιγκά, Κίτσος.

Το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη (2/2) ο Γκάρι Ροντρίγκες, με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να επιστρέφει δυναμικά από το Κόπα Αφρικα και να οδηγεί τους Ερυθρόλευκους στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι στο Κόπα Αφρικα, γύρισε στο μεγάλο λιμάνι αποφασισμένος να δείξει την αξία του και τα κατάφερε, σκοράροντας δύο γκολ απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου. Μια εμφάνιση δείγμα της αξίας του ταλέντο του, το οποίο δεν είχε καταφέρει να δείξει μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Το Κόπα Αφρικα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τον βοήθησε να βρει ρυθμό και να… λυθούν τα πόδια του. «Ήταν σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει με τον Ολυμπιακό, το απόλαυσα το ματς. Θέλω να δείξω την αξία μου για την ομάδα και τη φανέλα της. Πήρα ρυθμό στο Κόπα Άφρικα. Τώρα έχω το μυαλό μου καθαρό, θέλω να αφοσιωθώ στον Ολυμπιακό, έτσι θέλω να συνεχίσω», τόνισε.

Η εμφάνισή του απέναντι στον Παναιτωλικό έφερε χαμόγελα στο εσωτερικό του πειραϊκού συλλόγου, καθώς πρόκειται για ένα παίκτη, για τον οποίο τον περασμένο Σεπτέμβρη έγινε επένδυση-υπέρβαση άνω των 3 εκατ. ευρώ. Ενας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, ο οποίος στην καριέρα του έχει κάνει μεταγραφές πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Ενας ποδοσφαιριστής που μπορει να δημιουργήσει για τους συμπαικτες του, αλλά και να τελειώσει τις φάσεις, όπως έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ικανότητες που θέλουν οι Ερυθρόλευκοι και ειδικά ο Πέδρο Μαρτίνς από τα εξτρέμ της ομάδας του. Μέχρι τώρα δεν τις είχε δείξει, κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε. Ο Γκάρι ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα, ενώ πέρασε και εκείνος την δοκιμασία covid. Πέρασε και μια σειρά από μυικούς τραυματισμούς που καθυστέρησαν την ένταξη του στην ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ντεμπούτο του έγινε 17 Οκτώβρη (στα Γιάννενα) και ότι η πρώτη του συμμετοχή στην εντεκάδα προέκυψε στις 24 του ίδιου μήνα (με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη). Στην συγκυρία δηλαδή που ο Ολυμπιακός συμπλήρωνε ήδη τρεις μήνες στο γήπεδο. Η παντελής έλλειψη ρυθμού έγινε σύντομα το βασικό πρόβλημα. Ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας, έχασε πολλά ματς πρωταθλήματος από τις ατυχίες του. Δεν είναι εύκολο υπο αυτές τις συνθήκες να χωρέσεις στο rotation ενός κλαμπ όπως ο πρωταθλητής.

Κάπως έτσι η μοναδική συμμετοχή του πάνω από ημίχρονο μέσα στο 2021 ήταν στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ιωνικό (ναι, ακριβώς έναν «γύρο» πριν) όπου αντικαταστάθηκε στο 63΄.  Τον ρυθμό λοιπόν που ο Ροντρίγκες έψαχνε; Του τον έδωσε ο υπ αριθμόν 1 μπελάς του Γενάρη για τον Ολυμπιακό. Το Κόπα Άφρικα. Μαζί με τα φιλικά προετοιμασίας ο 31χρονος έδωσε σε τρεις εβδομάδες 6-7 παιχνίδια. Πέτυχε γκολ, μοίρασε ασίστ.

Βρήκε την φόρμα που του έλειπε για να επιστρέψει έτοιμος για το δεύτερο μισό της σεζόν με τους Πειραιώτες. Και στην πρώτη του εμφάνιση μετά το Κόπα Άφρικα; Προφανώς επιβεβαιώθηκαν τα περισσότερα. Διόλου τυχαία ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε να τον συμπεριλάβει το βράδυ της Τετάρτης στη νέα ευρωπαϊκή λίστα. Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι λογίζεται και υπολογίζεται ως πρωταγωνιστής.

Όπως βεβαίως υπολογίζονται στο νέο rotation και δύο ακόμη νέα πρόσωπα, απευθείας από τη δεξαμενή που ο Πέδρο Μαρτίνς «λατρεύει». Τη generation X. Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά ήταν εκείνος που μαζί με τον Κώστα Μανωλά έκλεισαν τις αλλαγές της λίστας «Α».Ο 20χρονος μέσος που έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον του Πορτογάλου σε αυτές τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στον Ρέντη. Μια μεταγραφή με προδιαγραφές… Αγκιμπού Καμαρά, από το λαμπερό ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν. Το καλοκαίρι ο Αγκιμπού έμεινε άμεσα στην πρώτη ομάδα όταν ο Αλγκασίμ Μπα και ο Ετιέν Κινκουέ μεταπήδησαν στο ρόστερ της ομάδας Β΄. Τώρα ο Φαντιγκά παίζει αυτόν τον ρόλο με τους Αμπντουλαγιέ Νταμπό και Ντιμπί Κεϊτά να παίρνουν το δρόμο για το… γήπεδο του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Το ίδιο που μόλις άφησε ο Φώτης Κίτσος για να μεταπηδήσει στην πρώτη ομάδα. Μεγάλη η εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς στο ταλέντο του 18χρονου που ξεπήδησε από τις σχολές του Ολυμπιακού (Βάρη). Στους μικρούς αγωνίζεται σαν winger και επιθετικός. Ο Πορτογάλος όμως σε εκείνον βλέπει μια περίπτωση… Τσιμίκα. Ένα παιδί που μπορεί να εξελιχθεί ως αριστερός μπακ. Διόλου τυχαία και αυτή η «αλλαγή» στην ευρωπαϊκή λίστα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024