Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ραγδαία αύξηση νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας – Γιατί κινδυνεύουν οι απλές κλίνες

Κοροναϊός: Ραγδαία αύξηση νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας – Γιατί κινδυνεύουν οι απλές κλίνες

Να σημειωθεί ότι αναμένεται η πορεία των νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο, η οποία θα καθορίσει αν θα χρειαστεί να ανοίξει ακόμη μία κλινική για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού στον «Άγιο Ανδρέα»

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς πλήθος ασθενών με κοροναϊό νοσηλεύεται τόσο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όσο και στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονταν μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 225 ασθενείς με κοροναϊό, την ώρα που την περασμένη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου οι νοσηλείες ήταν 204.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (στο Ρίο) νοσηλεύονται 97 ασθενείς στην κλινική COVID-19, 7 παιδιά στον θάλαμο COVID-19 της Παιδιατρικής Κλινικής, 4 ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πλέον πλήρης με 13 ασθενείς.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», καθώς την Πέμπτη που το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία εισήχθησαν 30 ασθενείς με κοροναϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, οι νοσηλείες στο νοσοκομείο ήταν 63 και μόλις τέσσερις ημέρες μετά ανέρχονται σε 96.

Συνολικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 96 ασθενείς στην κλινική COVID-19, ενώ 8 ασθενείς δίνουν τη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κινδυνεύουν οι απλές κλίνες

Σημειώνεται πως η δραματική αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της 6ης Υ.Πε., Γιάννη Καρβέλη.

Ο κ. Καρβέλης, μιλώντας στο tempo24.news, ανέφερε ότι αναμένεται η πορεία των νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο, η οποία θα καθορίσει αν θα χρειαστεί να ανοίξει ακόμη μία κλινική για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού.

Στο νοσοκομείο καταγράφεται έντονο πρόβλημα με τη λειτουργία κλινικών εκτός κοροναϊού, αφού ήδη έχει παραχωρηθεί ολόκληρος ο 4ος όροφος για νοσηλείες Covid, αλλά και ο 2ος όροφος του μεσαίου κτιρίου, στερώντας από γιατρούς και ασθενείς πολύτιμες κλίνες.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024