
Σύρος: Ένοχος ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο
Η τραγωδία είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2014 στο Καλό Λιβάδι
Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, την κόρη του (κατ’ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης) και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10 χρόνος Μιχαήλ Πασχαλάκης στις 11 Αυγούστου του 2014, στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, παίζοντας θαλάσσια σπορ.
Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη, για την κόρη του 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χείριστη του σκάφους 4 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα εκτίσει την ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας του, ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι «σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια».
Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε ότι «η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση του επτάχρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσοι καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται».
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»
- Ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην ΕΕ για σπάνιες γαίες – Κλιμάκωση με Κίνα
- Ο Νικήτας Κακλαμάνης για τη Μάρω Κοντού: «Μπροστά στην άδεια καρέκλα σου, ένα ποτήρι ουίσκι κι ένα τσιγάρο»
- Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 (pics)
- Οδύσσεια: Το ένα πράγμα που δεν πρόκειται να κάνει ξανά ο Ματ Ντέιμον
- Κύπρος: Επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες 27 έως 29 Ιουλίου – Στο πλαίσιο της αποστολής Καλών Υπηρεσιών


