Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύρος: Ένοχος ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο

Σύρος: Ένοχος ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο

Η τραγωδία είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2014 στο Καλό Λιβάδι

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, την κόρη του (κατ’ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης) και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10 χρόνος Μιχαήλ Πασχαλάκης στις 11 Αυγούστου του 2014, στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, παίζοντας θαλάσσια σπορ.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη, για την κόρη του 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χείριστη του σκάφους 4 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα εκτίσει την ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας του, ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι «σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε ότι «η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση του επτάχρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσοι καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται».

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024