Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός» που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ: Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός» που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας

Η Ευρώπη βρίσκεται σε «κατάσταση εκεχειρίας» με τον κοροναϊό, που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της πανδημίας, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Χάρη στην ισχυρή ανοσία σε όλη την Ευρώπη και τη μικρότερη σοβαρότητα της Όμικρον, η ήπειρος είναι σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός» που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας της Covid-19, εκτίμησε σήμερα το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με το τέλος του χειμώνα, «αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί ‘κατάπαυση του πυρός’ που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, έκανε λόγο για «μοναδική ευκαιρία» για τις χώρες σε όλη την Ευρώπη να πάρουν τον έλεγχο της μετάδοσης της COVID-19, απαριθμώντας τρεις παράγοντες προς αυτή την κατεύθυνση:

  • τα υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης λόγω των εμβολιασμών και της «φυσικής» μόλυνσης,
  • την τάση του ιού να εξαπλώνεται με μικρότερο ρυθμό σε θερμότερο καιρό
  • και τη μικρότερη σφοδρότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Όμικρον.

Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024