Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές σε Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις σε Κούρδους στα συριακά εδάφη
Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια επίθεση η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τουρκικές επιδρομές στο Ιράκ.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν χθες βράδυ είχαν στόχο ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην πόλη αλ Μαλίκιγια στη συριακή επαρχία Χασάκα, η τοπική κυβέρνηση της οποίας είναι κουρδική.
“Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση εναντίον εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην αλ Μαλίκιγια”, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.
Τα θύματα είναι μέλη της ασφάλειας του εργοστασίου, ενώ τραυματίστηκαν και εργαζόμενοι σε αυτό.
Από τα πλήγματα υπέστη ζημιές το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση των γειτονικών πόλεων και χωριών, σημείωσε η ίδια πηγή.
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι στοχοθέτησε πολλές θέσεις κουρδικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ και στη Συρία, περιλαμβανομένης της αλ Μαλίκιγια, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.
Για βάσεις τρομοκρατών κάνει λόγο η Τουρκία
Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές “που χρησιμοποιούνται ως βάσεις τρομοκρατών” του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, όπως και οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η κουρδική αυτή πολιτοφυλακή, πυλώνας των SDF, αποτελεί “τρομοκρατικό” παρακλάδι του PKK, σύμφωνα με την Άγκυρα η οποία έχει στοχοθετήσει πολλές θέσεις της στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους στηρίζουν τους SDF στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
“Η Τουρκία προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το ΙΚ”, κατήγγειλαν οι YPG στο Twitter, αναφερόμενες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 20 Ιανουαρίου εναντίον φυλακής στην επαρχία Χασάκα η οποία είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442